StoryEditorOCM
Više od sportazašto onda

Đoković primio nagradu za najboljeg sportaša svijeta pa ‘zatajio‘ Ivaniševića; Je li otkaz Goranu bio krivi potez

Piše Sport SD
23. travnja 2024. - 08:18

Španjolska nogometašica Aitana Bonmanti i srpski tenisač Novak Đoković dobitnici nagrada Laureus, takozvanih sportskih Oscara za najbolju sportašicu, odnosno sportaša u 2023. godini.

Bonmati je prošle godine izabrana za najbolju igračicu u izboru FIFA-e, bila je osvajačica Zlatne lopte, a proglašena je i za najkorisniju igračicu (MVP) Svjetskog prvenstva na kojemu je Španjolska osvojila naslov prvaka.

Đoković je po peti put u karijeri osvojio nagradu Laureus nakon što je lani osvojio tri od četiri "grand slam" turnira (Australian Open, Roland Garros, US Open) te je igrao finale na četvrtom (Wimbledon). 

Španjolska ženska nogometna reprezentacija osvojila je i nagradu za ekipu godine. 

Za sportaša koji je napravio najveći iskorak proglašen je nogometaš madridskog Reala Jude Bellingham, dok je nagradu za povratnicu godine osvojila američka gimnastičarka Simone Biles.

Sportaše za nagradu Laureus nominiraju predstavnici svjetskih medija, a pobjednike bira 69 članova Svjetske sportske akademije Laureus. Nagrada je utemeljena 2000. godine.

Đoković je u svome govoru istaknuo kako je 2023. bila velika godina za njega i kako zahvaljuje članovima svoje obitelji, ali i članovima tima koji je bio uz njega. Nije imenovao Gorana Ivaniševića, Splićanina kojega je ‘najurio‘ prije mjesec dana, unatoč, eto, jednoj od najboljih godina u karijeri. Kad se podvuče crta, je li otkaz Ivaniševiću ipak krivi potez Srbina? Početak godine jest ispod očekivanja najboljeg tenisača u povijesti, ali ipak...

Đokovićevu izjavu pogledajte OVDJE.

 

DOBITNICI NAGRADE LAUREUS ZA 2023:

Sportašica godine: Aitana Bonmati

Sportaš godine: Novak Đoković

Ekipa godine: Španjolska ženska nogometna reprezentacija

Najeći iskorak: Jude Bellingham

Povratnica godine: Simone Biles

Najbolja sportašica s invaliditetom: Diede de Groot

Sportašica godine u akcijskim sportovima: Arisa Trew

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 13:34