StoryEditorOCM
Više od sportaotkrio tajnu

Intrigantan susret Zlatana Ibrahimovića s izbornikom Srbije: ‘Treba li ti napadač? Mogao bih igrati 20 minuta‘

Piše Sport SD
9. lipnja 2024. - 09:10

Srbija je sinoć pobijedila Švedsku 3:0 u Stockholmu u drugoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Momčad Dragana Stojkovića Piksija poveli su u 18. minuti pogotkom Sergeja Milinkovića-Savića. Drugi pogodak za goste zabio je Aleksandar Mitrović u 60. minuti, a na 3:0 je povisio kapetan Dušan Tadić deset minuta kasnije.

Srbi su prije četiri dana izgubili kod Austrije 2:1, a Stojković je u toj utakmici testirao obranu s četiri igrača. To se pokazalo neuspješnim eksperimentom pa se Srbija vratila uigranoj kombinaciji, koja joj je donijela uvjerljivu pobjedu u generalki za Euro.

No, zanimljivo je bilo i nakon utakmice. Piksi se sreo s najvećim švedskim nogometašem ikada Zlatanom Ibrahimovićem. Izbornik Srbija se našalio kako se nadao da umirovljeni Ibrahimović neće ući u igru na što je Šveđanin s podrijetom s ovih prostora odgovorio:

- Treba li ti napadač? Mogao bih uči na 20 minuta - u šali je dobacio Ibra. Piksi mu se zahvalio za sve što je dao nogometu, a bivši igrač je rekao kako je za pobjeđivanje najbitnija disciplina.

Srbi Euro otvaraju 16. lipnja protiv Engleske, a u skupini su još Slovenija i Danska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 09:10