StoryEditorOCM
Više od sportaakcija aukcija

Mala Nika Baždarić treba vašu pomoć, na dražbi su dresovi velikana, baluni i jedna kaciga, a tu je i kod za uplatu

Piše Slaven Alfirević
31. srpnja 2024. - 21:08

I Livajin dres za u pomoć maloj Niki Baždarić! I Ivana Perišića... Nećemo licitirati koga ćemo prvog staviti, obojica velikana Hajduka, Livaja i Perišić (Marko je uvijek korak ispred, kad se prije vratio op. a.) spremno su dali svoje dresove s autogramom. S potpisom više vrijede. I ne samo oni, a to je tek početak opsežne humanitarne inicijative koja je krenula, u tijeku je, sa žarištem i epicentrom u Paljuvu nedaleko Zadra.

Akcija i aukcija dresova poznatih sportaša, ne bi li se prikupila novčana sredstva za pomoć maloj Niki.

Odmah da razjasnimo:  Nika Baždarić ima dvije godine i devet mjeseci i još uvijek ne sjedi, ne puže, nije se podigla, ne priča i nije svjesna. Dijagnoze su joj brojne: neurorizično dijete, epilepsija, hipotonija, dizmorfija, recidivirajuće bronhoobstrukcije, slabo napredovanje na tjelesnoj težini, teškoće hranjenja, zaostajanje u usvajanju posturalnih aktivnosti, kašnjenje u komunikacijskom i govorno-jezičnom razvoju, usporen opći psihomotorni razvoj, refluks.

Glavni događaj priprema se 25. kolovoza i organizatori su ga nazvali "2. meet Mrle garage & V. Db Drag Paljuv”, međutim o tom, potom. Bit će to auto-show, uz tombolu, koncert, priredit će se u međuvremenu vjerojatno tijekom kolovoza i turnir u malom balunu u Paljuvu, ali najprije vrijedi objava kako je aukcija krenula.

Dresovi su dakako - sportski rekvizit, to je ono što ovaj događaj solidarnosti stavlja na sportske stranice. Organizator je Šimun Baraba, Antin sin, poznatog Ante Barabe iz hajdučkih priča, nedavno je otac Ante pješačio sve do Hajduka, iz Paljuva do Poljuda, sjetit ćete se. U slavu i prigodom dolaska/povratka Ivana Perišića u Hajduk, a sin Šimun mu je priskakao u pomoć krijepeći ga iz automobila p(r)atnje. Nije Šimun sam, tu su još Toni Mršić i Mauricijo Čepić.

No, Šimun je kotač zamašnjak skupljanja dresova i inih rekvizita (kaciga Martina Vugrineca je stigla, najboljeg hrvatskog motociklista), te pokretanja aukcije preko Facebooka. Pričao nam je:

- Budući da ja uvijek težim nečem višem i boljem, razmišljao sam na koji način prikupiti što više novca, a na pamet mi je palo napravit bonus tombolu s dresovima Marka Livaje i Ivana Perišića. Došao sam do dresa Livaje i Perišića, sad mi stiže i Rakitić, pa je tu i originalni dres sa potpisima svih igrača Hajduka, pa Brekalov dres, onda je tu i Gvardiol zastupljen, pa Erlićev dres iz Sassuola imamo i malo po malo brojka je došla na preko dvadesetak dresova što nogometnih, što košarkaških. Luka Božić i Dario Šarić i Bojan Bogdanović i Kruno Simon i Ivica Zubac i rođak male Nike Marino Baždarić su od košarkaških imena zastupljeni. Imamo i tri lopte, košarkaške, KK Zadar, reprezentacija... Kacigu motoriste Vugrineca. Na tome ne mislimo stati. S obzirom da se radi o velikom broju predmeta napraviti ćemo aukciju po nekoliko predmeta par dana preko Facebooka, a dio tek na dan eventa 25. kololvoza prije humanitarnog koncerta grupe "Millenium". Neka teče akcija cijelog kolovoza.

Što se događa danas?

- Završne priprema da aukcija krene za koji dan i bit će na facebook stranici, javit ćemo točno na kojem profilu, ali postoji već i kod za izravne donacije, uplate na poseban račun za liječenje male Nike i prvi dobri ljudi su se već javili, kad se saznalo da kreće akcija. Hvala i vama što se uključujete u objavu ovog humanitarnog čina - javio nam je Šimun Baraba iz Paljuva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:04