StoryEditorOCM
Više od sportaajme majko

More usred Splita postalo crveno, otkrivamo o čemu se radi, jedan sportski potez može sve promijeniti, ali...

Piše P. S.
23. rujna 2023. - 16:22

Crveno more usred Splita. Na Zenti, kad se spuštate prema bazenu POŠK-a.

Nije riječ ni o kakvom prirodnom fenomenu, situacija je to koja se ponavlja godinama, a nitko nešto posebno ne reagira niti se uzbuđuje. Čim padne malo veća kiša, voda zemlju s teniskih terena iznad uvale nosi u more. 

Riječ je o mljevenoj cigli, takozvanom tenisitu koji se koristi za teniske terene. Nije, ajde, da će zbog toga nestati sav život u uvali, ali nije baš ni ono što ribe očekuju. Osim ako u perajama drže reket, što je teško za povjerovati. Makar se radi o Splitu u kojemu je sve moguće.

Stvar je lako rješiti, riječ je o zemlji s terena 8, 9 i 10 koji su po nekim projekcijama trebali biti pretvoreni u betonske. Pomoglo bi to razvoju i samog tenisa, a i ekosustavu Zente. Naime, na ta tri terena zimi se diže balon, a u tom dijelu teniske sezone se igra na tvrdoj podlozi. Time bi se jednim udarcem ubilo dvije muhe. Splitski bi tenisači imali gdje trenirati u pravim uvjetima.

Na taj bi način i reprezentativci dolazili u Split na pripreme, sada nemaju uvjeta i sreću pronalaze u drugim gradovima.

No, vrijeme prolazi, a ribe su ‘u crvenome‘.

image

More na Zenti

Pero Smolčić/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:53