StoryEditorOCM
Više od sportaneviđene scene

Pogledajte invaziju od 100 tisuća navijača. Traju tučnjave, ljudi su prodali aute i motore

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
4. studenog 2023. - 16:20

Kad je u pitanju privrženost svom klubu i zaluđenost nogometom, teško da itko može parirati južnoameričkim navijačima. Posebna je strast koju oni gaje prema svojim momčadima, a osobito to vrijedi za navijače kultnog argentinskog kluba Boca Juniors.

Boca večeras (21.00) u Rio De Janeiru igra finale Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka. Suparnik je brazilski Fluminense, a Rio je pod pravom invazijom Argentinaca.

Prema nekim izvorima, riječ je o najvećoj mobilizaciji gostujućih navijača u nogometnoj povijesti, jer je u Rio na različite načine doputovalo više od 100.000 navijala Boce Juniors.

image
Pablo Porciuncula/Afp
image
Pablo Porciuncula/Afp
image
Carl De Souza/Afp

Procjenjuje se da njih tek 23 tisuće ima ulaznice za utakmicu na legendarnoj Maracani, no najvažnije je bilo doći u Rio. O tome svjedoče i riječi jednog dječaka:

- Otac je prodao motor, a ja PlayStation samo da dođemo ovdje. Nemamo ni ulaznicu, ali ovo je Boca - izjavio je mališan.

Bocini fanovi okupirali su čuvenu plažu Copacabanu gdje je bilo i određenih incidenata. U Riju su i radikalni Bocini navijači iz skupine La Barra de Boca koji su poručili kako su spremni za obračun s navijačima Fluminensea.

Brazilska policija je na maksimalnom stupnju mobilizacije te će tijekom cijelog dana imati dosta posla kako bi održala javni red i mir.

Inače, Boca večeras igra za svoj sedmi naslov prvaka Južne Amerike, dok Fluminense traži svoj prvi trofej u Copi Libertadores.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:55