StoryEditorOCM
Više od sportajoš se pamti

Prošlo je 16 godina od tragedije koja je promijenila hrvatski nogomet, pogledajte emotivnu reakciju Danijela Subašića

Piše SPORT SD
3. travnja 2024. - 14:15

Već 16 godina prošlo je otkako je preminuo Hrvoje Ćustić. 

Trećeg travnja 2008. godine, pet dana nakon kobne utakmice između Zadra i Cibalije na kojoj je Hrvoje udario glavom o zid istočne tribine stadiona Stanovi, njegovo je srce zauvijek prestalo kucati.

Danijel Subašić, proslavljeni reprezentativac Hrvatske, a tada golman Zadra, u četvrtoj minuti susreta ispucao je loptu za koju se pokušao izboriti Hrvoje Ćustić, kada je udario glavom u zid.

Subašić je na svim svojim utakmicama u klubu i s reprezentacijom ispod dresa nosio majicu s likom pokojnog prijatelja Hrvoja Ćustića s porukom, “Zauvijek - gdje si sada moj anđele”. Danijel time pokazuje da stalno misli na Hrvoja i da ga uvijek nosi u mislima. Prijateljstvo ove dvojice Zadrana počelo je još dok su zajedno igrali u klubu, do te nesretne 2008. godine kad se dogodila tragedija.

- Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu svoju karijeru, Ćusta nikada neće biti zaboravljen! - obećao je jednom Subašić.

Drži se tog obećanja, danas se prisjetio svog prijatelja. Objavio je na društvenim mrežama sliku svog oproštaja od nogometa i Hajduka prošle sezone kada je na utakmici protiv Šibenika ostavio majicu na sjeveru Poljuda, što mu je bila velika želja.

image
Screenshot/Instagram
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Screenshot/Instagram
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:56