StoryEditorOCM
Više od sportaA što sad?

Rubenova igra s Mondom otvorila je pitanje; Blanka Vlašić morat će usmjeriti sina

Piše Sport SD
17. rujna 2024. - 11:21

Blanka Vlašić pokrenula je platformu, zajedno s Ivanom Brkljačić, koja bi mališanima i njihovim roditeljima trebala pomoći u odabiru pravog sporta za njih.

Blanka Vlašić pokrenula platformu koja bi trebala prodrmati temelje hrvatskog sporta, a nije sama u cijeloj priči

Istovremeno, i njezin sin Mondo je stalno u akciji, a zahvaljujući obiteljskoj tradiciji, ‘mastermindu‘ Jošku Vlašiću te njezinoj karijeri, kao i onoj njezina muža Rubena van Guchta, sportskog novinara, Mondo će teško zaobići sportski put. A što će on izabrati? Čime će se baviti?

Dio odgovora ponudio nam je Ruben kada ga je naš novinar Ivan Renić uhvatio u Parizu tijekom Olimpijskih igara.

Usred Pariza naletjeli smo na splitskog zeta! Otkrio nam je gdje Joško ‘gura‘ Monda i što misli o ‘aferi ženske noge‘

Što se prati na Igrama?

- Više – manje sve. Svakog dana izaberemo onaj sportu u kojemu Belgija ima najveće šanse za medalju. Danas smo tu na judu, imamo predstavnika u kategoriji do 81 kilograma i nadamo se novoj medalji.

Kako stoji Belgija?

- Dvije medalja za sada, zlato i bronca. I to u biciklizmu koji je naš nacionalni sport.

Je li dida Joško već započeo rad s njim?

- Da, da, naravno, haha. Već sada ga usmjerava prema košarci. Blanka mi šalje puno videa s različitim treninzima. Drago mi je što su sportski geni u obitelji. Joško, Blanka, Nikola... Mislim da je to čudesno okruženje za Monda. Posebno u Kaštelima gdje imaju trening centar.

Dida bi košarku, a Ruben sada maloga Monda gura u - belgijski nacionalni sport. Evo ga u Splitu, s Mondićem, a maleni splitsko - belgijski as uči voziti bicikl.

Što će prevagnuti? Hoće li Mondo izabrati biciklizam? Može li možda za Belgiju voziti bicikl, a za Hrvatsku igrati košarku?

Puto je pitanja, ali ima mamu koja je spremna dati odgovor, a sada je pokrenula i posebni projekt koji će i drugima dati odgovor na isto pitanje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 13:39