StoryEditorOCM
Više od sportabio je mlad

Zajedno su već 20 godina, Ibrahimović otkrio kako je sve počelo: ‘Ignorirala me, ali nisam odustao...‘

Piše Sport SD
24. listopada 2023. - 09:16

Zlatan Ibrahimović je otišao u nogometnu mirovinu, a u nedavnom intervjuu koji je dao Piersu Morganu je u svom stilu oduševio odgovorima. S Morganom je pričao i o svojoj odabranici Heleni Seger - pišu Sportske novosti.

Helena je 11 godina starija od njega i uspješna je poduzetnica, a mnogi smatraju da je ona zaslužna za Ibrine brojne dobre investicije. Iako su zajedno više od 20 godina i imaju dva sina, nikada se nisu vjenčali. Ibrahimović je otkrio kako je sve počelo.

- Nisam odustajao kada sam vidio plavušu. Bio sam u svojem Ferrariju i htio sam biti kul, a i ona je imala dobar auto. Parkirao sam se i rekao sebi: ‘Probaj biti kul‘. Potpuno me ignorirala i rekao sam joj: ‘Takav odgovor nisam htio dobiti‘. Kad sam bio mlad, bio sam sramežljiv. Nisam bio tip kakav sam danas. Kada sam prvi put došao u grad imao sam 18 godina i nisam znao za te plavuše. Tamo odakle sam ja imamo drugačije porijeklo, drugačiji smo tipovi ljudi, a drugačije su i djevojke. U gradu sam vidio plavuše, drugačije pokrete, nisam prije toga bio u gradu. Kad sam vidio Helenu, rekao sam: ‘Je*** te, kako lijepa djevojka‘ i ignorirala me. Pomislio sam kako to nije ok. Znao sam prijatelja koji ju je poznavao, slao sam joj poruke i ignorirala me, ali nisam odustao. Na kraju se otvorila šansa - otkrio je Ibra pa nastavio:

- Zanimljivo je da sam prvu poruku, u kojoj sam joj napisao jednu priču, potpisao s ‘Crveni‘ da ne bi znala tko je to jer je moj Ferrari bio crven. Ona mi je odgovorila i potpisala poruku s ‘Crni‘ jer je njen automobil bio crn. Počeli smo pričati, ali bila je 11 godina starija od mene. Bio sam nezreo, a ona elegantna, znala je što radi i što hoće. Dvije godine smo se zabavljali. Nakon toga sam preselio u Italiju i rekao joj da je vrijeme da dođe i da probamo inače nećemo znati što bi bilo i kako bi ispalo. Moram reći, da nije bila 11 godina starija, ne bi izdržala. Bio sam divlji, imao drugačiji način pokazivanja ljubavi, drugačiji temperament, ali bila je strpljiva. Zbog svojih je godina i dalje tu. Bila je zrelija, strpljiva ili je u meni vidjela investiciju. Vidjela je budućnost.

Morgan ga je pitao zašto se nikada nisu vjenčali iako imaju dva sina tinejdžera.

- Pitao sam ju da se uda za mene i rekla je: ‘Ne‘. Bilo je to prije nekoliko godina. Rekao sam joj: ‘Nakon 20 godina zaslužuješ biti udana za mene, a ona mi je rekla: ‘Nemam potrebu biti udana za tebe da budem s tobom‘. Ona je jaka, baš je jako jaka.

image
AFP

Morgan ga je pitao kako se osjećao nakon odbijenice.

- Mislim da je to kul jer kad to napraviš onda stekneš više poštovanja od mene. Ne moram stalno pobjeđivati - rekao je Ibra pa odgovorio na pitanje hoće li probati opet:

- Ne, imala je šansu, neće dobiti drugu, ali ima već dva sina, to je veća stvar nego da je udana za mene. Iskreno, nije mi potreban papir da bih dokazao da je moja. Ona je moja bez obzira na papir. I godine su napravile razliku. Partneri se promijene pa nakon pet godina nisu isti. Mislim da ni vi nemate ženu kakvu ste imali kad ste ju upoznali.

Ibrahimović je potvrdio i da doma ima samo jednu fotografiju i to je slika njegovih stopala.

- Nemam svoje slike na zidovima, ali to je moja ideja jer u obitelji svi moramo znati odakle dolazi sva hrana, od mojih stopala. To je podsjetnik za sve njih da svaki put kad dođu u moju teretanu vide ta stopala - rekao je pa pojasnio:

- Istina, moja glava kontrolira stopala, ali moja stopala govore više o mojoj igri. Igra glavom je došla na kraju kad nisam više bio dovoljno brz. Nema mojih slika, Helena mi je rekla da me dovoljno gledala, a to je važno i za moju djecu, da me vide kao oca, a ne kao nogometaša. Ne bi trebali odrastati u mojoj sjeni jer su važniji od mene i nikada neće doći u situaciju da se osjećaju drugim ili trećim. Oni su u vodećoj poziciji.

Ibra je dobio i pitanje želi li da mu djeca igraju nogomet.

- Da, zašto ne? Igraju za Milan, vrlo su fokusirani i važno je da to ne rade za mene. Sad kad imam njih, vodim ih na utakmice i vidim roditelje koji dovode djecu i tjeraju ih da rade neke stvari i to je problem. Nogomet je najveći sport na svijetu, stvara puno novaca i ti roditelji puno ulažu u djecu i odjednom više nisu roditelji, nego treneri, agenti, pravnici, ali važno je da znaju da ne mogu napraviti da djeca to rade za njih, nego za sebe. Sretan sam što moja djeca to rade za sebe - rekao je pa dodao:

- Tretiram djecu kao da su mi suigrači, ne kao da su moja djeca. Ne znam je li to ok. Direktan sam s njima, to je čvrsta ljubav. Sudim im kao suigračima, ne kao djeci i ne tjeram ih ni na što. Živjeli smo u Los Angelesu i znate kakav je tamo promet i gužva. Morate ih voziti sat i pol na trening. Rekao sam im da daju 200 posto od sebe na treningu jer mogu vrijeme u vožnji provesti i drugačije. Znaju da svaki trening rade za sebe, a ne za okolinu. Ako je trening dobar ili loš, sve je to ok, ali moraju dati 200 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:26