Overlay
sunce, more i zvijezde

Ilustrirani vodič za duhovno putovanje: nakon uspjeha na Instagramu nadarena ilustratorica objavila je predivnu knjigu

Piše Stil
Foto Stilus
25. siječnja 2023. - 13:01

Nakon velikog uspjeha svog Instagram profila @iuliastration ilustratorica Iulia Bochis objavila je knjigu Sunce, more i zvijezde koja čitatelja, kako stoji u uvodu, vodi na duhovno putovanje te je nedavno doživjela i hrvatsko izdanje. Cijela je priča, najprije ispričana na društvenim mrežama a potom pretočena u kosrice knjige, započela 2019. kad se Iulia, nakon završetka studija, zaputila na putovanje diljem svijeta. Cijelo je vrijeme vodila neku vrstu ilustriranog dnevnika koji joj je poslužio i kao svojevrsna kronika unutarnjeg rasta.

Svoje je ilustracije počela objavljivati godinu dana kasnije uz kratke inspirativne poruke, a reakcije su bile sjajne - prikupila je preko 600 tisuća pratitelja, a zatim je privukla pažnju književnih agenata. Sklopila je ugovor s izdavačkom kućom Penguin i uskoro objavila prvu knjigu koja je doživjela nekoliko inozemnih izdanja pa i tako ovo Hrvatsko, za koje je zaslužna kuća Stilus.

Prema riječima autorice, knjiga Sunce, more i zvijezde nastala je iz dubokog uvjerenja da iako se svi razlikujemo na mnogo načina, postoji puno toga što nam je zajedničko. 

"Knjiga govori o različitim važnim trenucima s kojima se susrećemo na svom životnom putu. Neki od tih trenutaka su promjena, usamljenost, ljubav i sreća… No smatram da je započinjanje često najteži dio bilo kojeg zadatka. Počeci nas rijetko zateknu sami. Često ih prati strah, sumnja, nesigurnost i mnoge druge misli koje nam ne olakšavaju situaciju"- rekla je autorica o knjizi koja osim predivnih ilustracija sadrži i duboke poruke drevne mudrosti i izreke mislilaca iz cijelog svijeta, poput Lao Tzua, Rumija i Emily Dickinson.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

15. travanj 2024 11:20