Overlay
kompozitna karta

Je li vam u zvijezdama zapisano da budete zajedno, jeste li uopće kompatibilni i gdje vas čekaju problemi? Ovo sve otkriva!

Piše Stil
Foto Afp
31. siječnja 2023. - 10:35

Na početku ljubavne veze, dok još istražujemo sve nepoznato i zanimljivo o novom partneru i ispitujemo kako se njegove/njene osobitosti poklapaju i uklapaju s našima, jedno od pitanja koje će u pravilu iskrsnuti je kako se slažemo prema znakovima u horoskopu. Kasnije, kad iskrsnu prvi problemi, u tom ćemo podatku tražiti objašnjenje za trzavice. "Naravno", tješit ćemo se, "pa to je tipičan Jarac/Blizanac/Vodenjak...". Međutim, postoji nešto puno bolje za razumijevanje veze od uvažavanja uobičajenih predrasuda vezanih uz horoskopske znakove, a to je kompozitna karta. Umjesto obične usporedbe kompatibilnosti dvaju znakova, kompozitne karte nude smisleniji i zaokruženiji pogled na odnos, iz astrološke perspektive, a mogu biti korisni za one koji tek razmatraju stupanje u vezi s nekim jer mogu rasvijetliti jesu li dvije osobe zaista kompatibilne, barem što se tiče zapisanog u zvijezdama.

Ne morate biti stručnjaci za izradu natalnih karti, jer pola posla će vam odraditi aplikacije poput Astro Charts ili AstroSeek. Ono što biste morali znati sa sigurnošću su datumi rođenja, točno vrijeme rođenja i mjesta rođenja za obje osobe, a kompozitna karta bit će karta središnjih točaka između svakog položaja u vaša dva pojedinačna grafikona - na primjer, ako karta rođenja osobe A ima Sunce u znaku Ovna, a karta rođenja osobe B ima Sunce u znaku Blizanaca, tada bi središnja točka vjerojatno bila Sunce u znaku Bika, što bi postalo znak Sunca za kompozitnu kartu.

image
Afp

Ovaj proces se ponavlja za svaki planetarni položaj, kao što su planeti, kuće, aspekti i druge bitne stavke. Za razliku od natalne karte, položaji složene karte predstavljat će odnos, a ne pojedince. To će značiti da će se značaj položaja malo promijeniti kako bi se prilagodio astrološkom izrazu veze. Planeti će predstavljati osobnost veze, a dvanaest kuća će predstavljati kako odnos djeluje na svako područje života. Evo kako bi ih trebalo čitati.

Kompozitno sunce: određuje pitanja vezana uz vitalnost i središnji fokus veze

Složeni mjesec: određuje način na koji se izražavaju emocije

Kompozitni Merkur: vezan je uz način na koji se o vezi razmišlja i priča

Kompozitna Venera: određuje ljubavni, estetski i financijski način izražavanja veze

Kompozitni Mars: vezan je uz ambiciju, porive, borbu i ​​seksualnu energiju veze 

Kompozitni Jupiter: tiče se zajedničkih putovanja, sreće i obilja

Kompozitni Saturn: određuje ograničenja i karmičke lekcije

Kompozitni Uran: vezan je uz inovativnost, jedinstvenost i nestabilnost veze

Kompozitni Neptun: tiče se eskapizma, fantazije i duhovne suštine

Kompozitni Pluton: određuje transformaciju odnosa, dinamiku moći i dinamiku kontrole

Kompozitna 1. kuća: određuje identitet veze, izgled i prvi dojam

Kompozitna 2. kuća: tiče se vrijednosti veze, sigurnost i financijske mogućnosti

Kompozitna 3. kuća: vezana je uz lokalno okruženje

Kompozitna 4. kuća: određuje pitanja vezana uz korijene, dom i obitelj

Kompozitna 5. kuća: otkriva više o zajedničkoj zabavi, romansi i seksualnom životu te reakcijama na trudnoću/djecu

Kompozitna 6. kuća: tiče se dnevne rutine i međusobnog pomaganja

Kompozitna 7. kuća: vezana je uz obveze i ugovore

Kompozitna 8. kuća: određuje intimnost, tajne, imovinu, ulaganja i dugove

Kompozitna 9. kuća: vezana je uz sustave vjerovanja, prilike za putovanja na velike udaljenosti i istraživanje

Kompozitna 10. kuća: tiče se statusa veze, naslijeđa, postignuća i karijera

Kompozitna 11. kuća: ima veze s nadama, željama, snovima, prijateljstvom i zajedništvom u vezi

Kompozitna 12. kuća: otkriva podsvijest veze, skrivene talente i skrivene slabosti

Ono što je najbitnije su glavni planetarni čimbenici - Sunce, Mjesec, Venera, Jupiter i Saturn. Sunce i Mjesec otkrit će vam sve o snazi, egu i emocionalnom odnosu unutar veze,  Venera i Jupiter mogu ukazati  na aspekte veze koji dobro funkcioniraju, dok Mars i Saturn mogu otkriti poteškoće u vezi. Važno može biti i ono što otkrivaju 1. i 7. kuća jer se one odnose na identitet i predanost. 

Kompozitne karte mogu se primijeniti i na druge odnose osim romantičnih - recimo na obiteljske, prijateljske, poslovne - samo će se neke stvari tada malo dugačije tumačiti. Ipak, trebalo bi biti jednostavno utvrditi postoji li kompatibilnost i na kojim su područjima mogući problemi. Svakako, zanimljiva stvar za podrobnije istražiti, zar ne?

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

13. travanj 2024 22:41