Overlay
Solar Power

Lorde nakon duljeg izbivanja ima novi singl koji ne možemo izbaciti iz glave, a spot izgleda kao sve što želimo od ovoga ljeta

Piše Stil
Foto Universal Music/Planet/Profimedia
11. lipnja 2021. - 11:33

Lorde je 2019. najavila svoj treći studijski album i onda gotovo nestala s lica... interneta. U međuvremenu su je fanovi uspjeli naći na novom Instagram profilu na kojem je objavila seriju recenzija onion ringsa diljem svijeta i kako smo primijetili bila je poprilično strog sudac. Osim toga je objavila i pismo u kojem je opisala svoj put na Antarktiku i svima dala do znanja da, ako su i htjeli, nisu mogli doći do nje u međuvremenu.

“Ne volim zimu, ne podnosim hladnoću, imam naviku otkazati sve planove. Ali kad dođe vrućina, preuzme me...” prvi je stih njenog novog, ujedno prvog singla. 'Solar Power' slavi život u prirodi, opuštenost i bijeg od stresa te tako dolazi u pravom trenutku nakon produljene zime.

Nakon dugog čekanja fanovi su saznali da će pjesma izaći prije nekoliko dana putem njene web stranice uz opis:  "DOLAZI U 2021. GODINI, STRPLJENJE JE VRLINA." Pritom se vjerojatno referirala na curenje informacija na Twitteru neposredno prije nego što ih je sama podijelila.

Jučer, 10. lipnja, pjesma se nakratko pojavila na nekim streaming servisima kao što je Apple Music, YouTube i Tidal, šest sati prije zakazane objave pjesme. Nakon toga, kada je uočena pogreška, single je nestao. Službeno je u javnost puštena danas, podudarajući se s pomrčinom Sunca.

“Moji obrazi u rumenoj boji, prezrele breskve. Bez košulje, bez cipela, samo moje obline. Povedi dečke i cure na plaže. Ja sam nekako poput ljepšeg Isusa,” kaže Lorde dok u spotu leži na plaži u žutom dvodijelnom kompletiću suncokret žute boje Colline Strade.

Nakon toga ustaje i kreće se u ritmu glazbe po predivnoj plaži Novog Zelanda. U stopu je prate i s njom plešu mladi odjeveni također u sunčane nijanse kako odgovara naslovu pjesme.

“Zaboravi sve suze koje si plakao. To je gotovo. Ovo je novo stanje uma. Dolaziš li, dijete moje?” pita nas Lorde, a mi u sebi uzvikujemo pozitivan odgovor. Pjesma tada eruptira u optimističnu zen verziju George Michaelovog hita 'Freedom' tako da osjećamo da ćemo je puštati prilikom svake vožnje prema plaži, a već vidimo i da će se vrtjeti na svim beach partyjima.

24. travanj 2024 02:31