Overlay
5 prijedloga

Počela je sezona ljetnih glazbenih festivala: istražili smo gdje se u Dalmaciji u idućih 15 dana možete dobro zabaviti i isplesati

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. srpnja 2021. - 14:09

Nakon prošlogodišnje serije hladnih tuševa s otkazivanjem cijelog niza glazbenih događanja zbog epidemiološke situacije, sa strepnjom smo čekali novu sezonu ljetnih festivala. Neovisno o tome koji bi bili vaši omiljeni žanrovi ljeto ispred nas nudi pregršt izbora za zabavu. U ovom smo se izboru ograničili samo na Dalmaciju i na period od narednih 15-ak dana i izdvojili najzanimljivije događaje vodeći se onom – za svakoga po nešto. 

Drito sa Zente/Split (3. srpnja)

Klub Zenta organizira jednodnevni festival na platou ispred kluba na kojem će nastupati neki od najzanimljivijih domaćih bendova. Ulaznice koštaju 100, a na dan koncerta 120 kuna. Na pozornici na otvorenom zabavljat će vas Grše, Dino Blunt & Swana, 30 Zona, Kuku$, Živac Maradona, Krankšvester.

Fibra/Zenta/Split (9. – 10. srpnja)

Na istoj splitskoj lokaciji odvija se i Fibra festival. Izvođači su ponovno domaći – Detour, Edo Maajka, Pipsi, Porto Morto, Buč Kesidi, Svemirko, Vojko, Z++. Riječ je o kombinaciji dobro poznatih glazbenika i novih imena koja su se profilirala kroz proteklih par godina, a sve ih povezuje suvremeni kul zvuk. Cijena dnevne ulaznice je 80 kuna, a festivalske 130 kuna.

Regius (9. – 11. srpnja)

Za sve one koji ne ulove Svemirka u Splitu, moći će to učiniti u Šibeniku na Regius festivalu uz Gorana Baru, Urbana, Mimi Mercedez, Boru Balbou i druge. Riječ je o 10. izdanju ovog sad već kultnog eventa u Martinskoj poznatog po svojoj opuštenoj atmosferi.

San Sustipanske Noći (14. i 15. srpnja)

Nakon dvogodišnje pauze na splitski Sustipan vraća se hvaljeni festival dobre glazbe. Prve će večeri nastupiti Josipa Lisac, a druge Zlatabn Stipišić Gibonni.

Seasplash (15. – 18. srpnja)

U Martinskoj kraj Šibenika po 19. put se održava Seasplash festival. Bogati line-up začinit će  Alejuandro Buendija, Billain, Brain Holidays, Dirty Hairy, Maya… Osim dobre glazbe, posjetitelji će moći sudjelovati i na ArtSplash umjetničkoj koloniji i brojnim drugim aktivnostima.

Pratite Stil i na Instagramu!

25. travanj 2024 19:45