Overlay
Pravi ljetni hit

Poslušajte Lucinu pjesmu ‘Imam razlog‘: ‘Izbirljiva sam kod odabira tuđih tekstova, moram u njih vjerovati kao da su izašli iz vlastitih emocija i misli‘

Piše Marija Mlačić
Foto Doringo
30. lipnja 2021. - 13:59

Kantautorica Lucija Luce Ćustić ima novu pjesmu 'Imam razlog' što je za nas bio dovoljan razlog da joj se javimo i popričamo o veselom singlu kao stvorenom da postane pravi ljetni hit. Uz pjesmu je izašao i spot u kojem je glavni lik upravo autorica pjesme, a za Stil nam je ispričala kako je izgledao kreativan proces, s kim je sve surađivala i koji su joj budući planovi.

Koliko dugo si radila na novoj pjesmi? Po čemu se ona razlikuje od tvojih dosadašnjih singlova?

Radili smo na njoj nekoliko mjeseci, a razlikuje se po tome što je u odnosu na ostale moje, većinom melankolične pjesme, ova ipak vedrija i poletnija te po prvi put imam i element gospela u pjesmi, u čemu su nam pomogli divni vokalisti Tea Zec i Dino Antonić.

Koliko sam shvatila ovo je prvi put da nisi sama napisala tekst za svoju pjesmu? Kako to da si se odlučila na takvu suradnju?

Drugi put. Na prvom EPu " U bojama" sam otpjevala pjesmu "Dogodila se dosada" koju je napisao Aljoša Šerić, a novi singl "Imam razlog" je napisao moj producent Alan Dović. Pjesma mi se svidjela na prvo slušanje, još u tadašnjoj demo verziji koju mi je Alan pustio da neobavezno poslušam dok smo radili na novim materijalima u studiju. Često mi se događa da mi razni autori nude svoje pjesme, ali ih većinom odbijem, ne zato što su pjesme loše, nego sam vrlo izbirljiva kod odabira jer se moram čuti i pronaći u njoj te vjerovati tekstu i melodiji kao da su nešto što je izašlo iz nekih vlastitih emocija i misli.

image
Doringo

S kim si radila spot?

Spot je radio Dinko Doringo i mislim da je na jedan veseli, šašavi način (s nekim nadrealnim momentima) uspio prenijeti pozitivu i poruku iz pjesme, te zvuku dao odgovarajući vizual.

Jesu li ti nedostajali nastupi tijekom pandemije? Jesi li već dobila neke nove angažmane?

Naravno, mislim da su svakom glazbeniku, pored onog kreativnog dijela kad sama pjesma nastaje, najdraži nastupi. Tad imamo priliku te iste pjesme izvoditi uživo i dajemo publici da pronađu u njima i neki djelić sebe. Divna je ta izmjena energija koja se događa na koncertima. Koliko god mi je nekad stresno izaći na pozornicu, nakon par pjesama sve dođe na svoje i ljubav prema glazbi nekako uvijek nadvlada sve strahove i paniku. Imam koncert u vrtu šibenskog Azimuta 8. srpnja u pratnji gitarista Filipa Pavića i čelista Mateja Miloševa, te ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže. Nakon jako dugo vremena izvodim svoje autorske pjesme i baš se veselim ponovo ih dijeliti s publikom, a neke od njih će moći čuti uživo po prvi put, obzirom da nam korona nije to neko vrijeme dopuštala.

Koji su tvoji sljedeći planovi? Što sve novo spremaš?

Producent Alan i ja radimo na novim materijalima i albumu, tako da će biti radna jesen i poluradno ljeto, a nadam se i da će situacija s mjerama postati što prije stvar prošlosti te da ćemo svi skupa uživati u što češćim koncertima i druženjima.

Čime se baviš uz pjevanje? Postoji li nešto čime bi se željela baviti, a da još nije realizirano?

Cijela korona situacija mi je donijela i nešto pozitivno. U nedostatku koncerata sam se napokon "okuražila" okušati u voice overu i sinkronizacijama te završila spikersku radionicu. Oduvijek me to zanimalo i još kao mala sam oponašala različite zvukove, glasom svašta izvodila, čula mnogo puta kako bih trebala davati glasove u crtićima, ali nikad nisam imala dovoljno hrabrosti poduzeti neke konkretne korake po tom pitanju, do nedavno. Jako me zabavlja to i veseli te se nadam nekim budućim angažmanima. Pored toga, velika mi je želja biti u žiriju nekog glazbenog showa ili emisije. Kažu da nada umire posljednja.

20. travanj 2024 12:21