Overlay
evo na što otkidamo

Što Hrvati najviše slušaju? Ako vaš odgovor uključuje Sevu i Olivera, daleko ste od istine. A nju nam je otkrio ni manje ni više nego kultni Billboard

Piše Stil
Foto Shutterstock
17. veljače 2022. - 15:41

Mislite li da Hrvati "otkidaju" na Sevu, Magazin i Olivera - veze nemate. Najuglednija glazbena institucija po pitanju praćenja slušanosti, kultni Billboard, od prije dva dana omogućila je i Hrvatima da doznaju što se sluša unutar njihovih granica - od utorka 15. veljače kroz kategoriju "Hits Of The World“ može se pratiti popis 25 najpopularnijih singlova u Hrvatskoj, dobiven uz pomoć statističkog alata nazvanog MRC Data.

A ono što nam Billboard uz pomoć spomenutog alata otkriva je da Hrvati vole uvozno. I to uvezeno s istočne strane. Jala Brat, Buba Corelli i Senidah zauzeli su vodeća mjesta, otkrivajući kako su stanovništvu Lijepe naše trenutno najzanimljiviji trap i trap folk Made In susjedstvo, dok domaće izvođače zastupaju tek dva dueta: Eni Jurišić & Matija Cvek i Saša Matić & Jelena Rozga.

image
Billboard 1

Na popisu pomalo smiješno strše Red Hot Chili Peppers s povratničkim singlom "Black Summer", ukazujući valjda na to da glazbu, i to rock, slušaju i oni stariji od 35 godina, međutim osim tri spomenute iznimke sva su mjesta zauzeli glazbenici iz regiona.

Nervira li vas to? Počnite slušati kvalitetnu domaću glazbu. Ima li je uopće i gdje ju slušati? E, to je već drugi problem...

Pratite Stil i na Instagramu!

05. listopad 2024 16:01