Nutricionisti nam stalno poručuju da bismo trebali jesti više povrća, a manje tjestenine. No mi baš volimo tjesteninu. Kako pomiriti ova dva kontradiktorna stava? Najbolje u jednom super receptu. S obzirom da uključuje i pancetu, koja je odnedavno od stručnjaka za prehranu opet dobila zeleno svjetlo, to je ne win-win, nego win-win-win situacija!
I još jedan savjet: pokušavate li paziti na težinu, ali biste ipak rado pojeli nešto poput ove senzacionalne manistre za koju vam donosimo recept, samo stavite manje krem sira, a umjesto klasične tjestenine od pšenice uzmite neku proteinsku - na primjer onu od slanutka, kvinoje ili crvene leće - i guštajte bez grižnje savjesti.
Tjestenina s pancetom i keljom
Sastojci:
300 g tjestenine
200 g kelja
150 g pancete
3 žlice krem sira
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1/4 vezice peršina
2 žlice maslinovog ulja
pola limuna
parmezan za posipanje
sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i sačuvajte ok 200 ml vode u kojoj se kuhala.
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i prepecite pancetu. Ubacite nasjeckani češnjak i pešin pa miješajte dok ne zamiriše. Dodajte tanko narezan kelj, dobro promiješajte pa ubacite oko 100 ml vode od kuhanja tjestenine. Miješajte dok kelj ne svene i omekša. Posolite i popaprite.
Dodajte krem sir i promiješajte, po potrebi dodajte još vode. Dodajte ocijeđenu tjesteninu, promiješajte, dodajte sok od limuna, promiješajte i kušajte treba li još soli. Poslužiite posuto grubo ribanim parmezanom.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!