Sladoledni sendvič može biti najjednostavniji desert za pripraviti na svijetu, a možete utrošiti i koji sat pa uživati u plodovima truda u kuhinji, usput se hvaleći kako ste slasticu "složili" od samih sastojaka.
Oba dijela "sendviča" koji poistovjećujemo s radostima iz djetinjstva možete umutiti kod kuće, a danas vam donosimo dva odvojena recepta koja se upravo savršeno "ljube" jedan s drugim - onaj za keksiće od bijele čokolade i brusnica te onaj za sladoled s višnjama.
Napominjemo, naročito onima koji ne mogu zamisliti da se pored čitave lepeze okusa kupovnih sladoleda znoje u kuhinji pokušavajući postići savršenu teksturu svog, domaćeg, da možete odabrati i koju god varijaciju na temu vanilije i višnje vaša samoposluga nudi danas.
Sastojci za keksiće:
- 1/2 šalice maslaca
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 1/2 šalica brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 šake komadića bijele čokolade
- 1 šaka brusnica
- rum za kolače ili ekstrakt vanilije (po želji)
Sve sastojke izmiješajte, a čokoladu i brusnice umijesite na kraju. Na masni papir rasporedite hrpice i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (na 180 stupnjeva) 10ak minuta. Pripazite da čokolada ne zagori.
Sastojci za sladoled:
Osnovni recept za sladoled od vanilije preuzet s bloga like chocolate.
- 160 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
- 1/4 žličice praha vanilije ili sjemenke dvije mahune
- višnje/ brusnice po želji
Sve sastojke pomiješajte i dobro izmiksajte dok ne dobijete gustoću šlaga. Na kraju dodakte Prebacite u posudu koju možete zamrznuti, primjerice kalup za pečenje kruha. Pokrijte površinu prozirnom folijom. Zamrznite barem osam sati, a prije posluživanja izvadite i ostavite da malo omekša.
Kad su i keksići i sladoled dobro ohlađeni, možete slagati svoje senviče. Ukoliko ih poslužujete gostima, najbolje je da ih "upakirate" u papir za pečenje, a možete ih dodatno ukrasiti brusnicama ili bijelom čokoladom.