Sladoled od maslaca od kikirikija? Da, i mi smo ostali malo u čudu kad smo vidjeli ovaj post na Instagramu, međutim, u komentarima su bile sve same pohvale. I nitko se nije nimalo čudio.
Ispostavilo se kako ice-pop sladoled od peanut buttera uopće nije neka novost: pronašli smo cijelo more recepata. Nije bilo druge, nego baciti se na isprobavanje...
I znate što? Rezultat nas je oduševio. Kremast je i vrlo ukusan, teško je ne pojesti više od jednog. Jako teško...
Evo kako smo napravili naše.
3 žlice maslaca od kikirikija
pola banane
oko 1 decilitar mlijeka od kokosa
3 žlice meda
2 vanilin šećera
za glazuru: tamna čokolada, kokosovo ulje i kokosovo mlijeko
Svi sastojci za sladoled se ubace u blender. Prije nego smjesu ulijete u kalupiće, probajte je li dovoljno slatka. Mora vam se činiti da je mrvicu preslatko, jer nakon što se zamrzne, izgubit će dio slatkoće.
Zaledite na 4-6 sati, a potom sladolede umočite u glazuru od čokolade koju ćete dobiti zagrijavanjem nevedenih sastojaka. Mi se naše sladolede nismo usudili umočiti, nego smo ih uz pomoć žličice polijevali glazurom. Ne brinite zbog nereda: odmah se stega i postala tvrda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....