Sezona mandarina u punom je jekui planiramo u njima uživati koliko god možemo. Pune su vitamina C, savršena su priručna marenda ili brzinsko osvježenje. A kad im sezona prođe, žalit ćemo što nismo pojeli još koju. Osim ako ne napravimo marmeladu. A to je lako kao dječja igra! Evo vam jednostavnog recepta.
Marmelada od mandarina
Sastojci:
1 kilogram mandarina
1 limun
400 grama šećera
Priprema:
Po mogućnosti koristite neprskane mandarine i limun, budući da će vam za izradu marmelade biti potrebna i kora. Ogulite voće, a koru prokuhajte nekoliko puta, svaki put mijenjajući vodu. Potom je narežite i dodajte mandarinama i limunu, a smjesi dodajte i šećer.
Sve stavite kuhati u većem loncu, a kada zakuha, smanjite temperaturu. Kuhajte između 50 minuta i sat vremena na laganoj vatri, svakih desetak minuta miješajući smjesu. Kad je gotova, ulijte je u vruće staklenke (iz pećnice), zatvorite i jednom kad se ohlade, čuvajte u hladnjaku.