Overlay
Stvar je u detaljima

Jednostavni i jeftini trikovi kako učiniti kupaonicu ljepšom: napravite svoju mirisnu spa oazu

Piše M.M.
Foto Shutterstock
20. travnja 2021. - 14:36

Ako ste se tek uselili u novi stan i nemate novca za velike renovacije velike su šanse da će kupaonica ostati najzapuštenija. Mijenjanje pločica i sanitarija, skupo je i mukotrpno tako da za razliku od novog kauča još godinama imamo kupaone prethodnih vlasnika koje nam se nimalo ne sviđaju. Čak se tješimo da nas za to nije ni briga. Međutim, nakon nekog vremena stvarno nam dosadi gledati depresivni prizor, a uz to je ugodno ponekad se opustiti uz kupku ili zapaliti svijeće dok radite uobičajenu skincare rutinu i tada uglavnom poželimo da smo se malo više potrudili oko ove naizgled nebitne prostorije.

Evo nekoliko savjeta kako urediti kupaonu s malo novaca, malo truda i s malo dobre volje. 

1. Zavjesa za tuš ili kadu

Iako su staklena vrata na tuš kabinama ili kadama popularnija, modernija, a i praktičnija, zavjese također ne moraju biti potpuna katastrofa. U običnim dućanima najčešće su bijele boje i izgledaju kao pregrade između bolničkih kreveta, ali već i u Ikei imate izbor cvjetnih uzoraka i slatkih ilustracija, a na internetu se nudi prava raskoš mogućnosti. Iako vam se čini nebitna zavjesa prekriva dosta velik dio prostora i zato se u nju isplati investirati sto kuna više.

2. Ručnici

Baš kao i zavjese i ručnici se jako ističu u kupaonici posebno ako su police na kojima ih držite oprane otvorene. Pokušajte odrediti koje boje vam najviše pašu u prostoru i onda s njima iskombinirajte boje ručnika. Ako živite s nekim možete uzeti različite boje da ih ne biste miješali. Mi smo u posljednje vrijeme jako zavoljeli uzorak šahovnice koji sve češće viđamo i na tepisima i na ručnicima u kupaoni pa vam donosimo i primjer.

3. Sve je u detaljima

Osim velikih stvari koje su vam potrebne od kojih nam prva pada na pamet košara za rublje, tu je i more detalja koji uistinu čine razliku. Umjesto da kupujete svaki put novi sapun za ruke kupite onaj koji se puni. Ljepši je i ekološki prihvatljiviji, a s njim će kupaonicu izgledati osobnije. Umjesto da sve kupite u istom setu, držač za tvrdi sapun neka bude velika školjka, ili tanjurić iz porculanske kolekcije vaše bake, a pokraj kade stavite i nekoliko svijeća. Nevjerojatno je kako takve stvari naprave veliku razliku.

4. Neka potrebne stvari postanu ukrasi

Prije nego što vaša kozmetika stigne na police dućana, a kamo li na vašu kući, netko pomno razmišlja o tome kako da njena ambalaža izgleda što privlačnije. Zato se nemojte bojati izložiti je. Kraj ogledala napravite svoj beauty kutak. Raposdijelite skincare proizvode od šminke i naposljetku dodajte parfeme. Tako ćete sigurno više uživati u procesu i češće brinuti za svoju kožu.

19. travanj 2024 02:01