Sezonu malina, jagoda i ostalih slatkih bobica trebali bismo iskoristiti radeći kolače od tog slatkog voća, slažete li se s nama? Upravo smo dobili jako dobar recept simpatične gastroblogerice Katarine Paoletić, koju možete pratiti IG profilu Nešto slatko by Katarina i na istoimenom FB profilu.
Ovaj recept uključuje prhko tijesto, kremu od pistacija i svježe maline, a Katarina kaže da je "raj za nepce". Idemo provjeriti!
Tortice s pistacijama i malinama
Sastojci za tijesto :
200 g oštrog brašna
100 g šećera u prahu
200 g maslaca (ledenog)
1 žutanjak
Sastojci za kremu:
250g očišćenih, tostiranih pistacija
oko 50 ml mlijeka
250 g slatkog vrhnja
250 g krem sira ili mascarponea
4 žlice šećera u prahu
+svježe maline
Sve navedene sastojke stavite u zdjelu i zamijesite tijesto. Jako je važno da svi sastojci budu jako hladni. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 15-tak minuta. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate tanko i pomoću okruglog izrezivača režite krugove. Krugove tijesta pecite u prerthodno zagrijanoj pećnici na 180°/10min.
Pečene krugove ostavite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kremu od pistacija.
Prije svega napravite pastu od pistacija. Tostirane pistacije dok su još tople stavite u multipraktik i dodajte im malo vrućeg mlijeka.
Blendajte dok ne dobijete glatku pastu pistacija.
Količinu mlijeka odredite po potrebi: pasta ne smije biti rijetka, ali mlijeko je potrebno kako bi dobili lijepu, glatku masu, a ne prah. Blendajte otprilike 10 minuta.
Istucite slatko vrhnje pa mu dodajte šećer, mascarponea i pastu od pistacija. Sjedinite, stavite u slastičarstku vrećicu za ukrašavanje i počnite slagati kolačiće ovim redom: kružić prhkog tijesta, krema, kružić prhkog tijesta, krema i maline na vrh.
Pratite Stil i na Instagramu!