Overlay
isprobajte!

Najbolje je domaće: imamo savršen recept za pužiće s junetinom, hrskave i slasne, potpuno neodoljive...

Piše Stil
Foto Shutterstock
26. listopada 2020. - 12:55

Što bismo danas mogli dobroga jesti, pitanje je to koje se obično javlja oko ove, "gladne ure". Ne znamo za vas, ali mi smo baš raspoloženi za burek. S mesom, naravno.

Sad će nam, za zavarati glad, poslužiti i gotovi, no čim uhvatimo malo vremena, a nadamo se da će to biti već večeras, pripremit ćemo pravu stvar. Imamo odličan recept za domaće "mini burekiće", s domaćim korama.

Pozivamo vas da nam se priključite u isprobavanju, a kako bi vam razvlačenje kora što bolje uspjelo, prisjetite se trika koji smo vam nedavno otkrili.

A sad evo i recepta.

Pužići s junetinom od domaćih kora

sastojci:

500 grama brašna

250 mililitara mlake vode

50 mililitara ulja

2 žličice soli

600 grama mljevenog mesa

1 žuti luk

sol, papar

postupak:

Od prva četiri sastojka zamijesiti mekše tijesto i ostaviti bar dva sata u hladnjaku, premazano uljem i zamotano u foliju.

Nasjeckati luk i dodati mesu, dodati malo soli i papra pa sve zamiješati i neka odstoji kako bi se proželi okusi.

Tijesto nauljite, razvaljajte i pažljivo razvucite na pobrašnjenom stolnjaku. Napunite nadjevom pa zarolajte. Režite manje oblike i savijte ih u pužiće pa poredajte u posudu za pečenje i premažite uljem. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite pužiće dok ne uhvate boju.

23. studeni 2024 14:59