"Ljudi moji, nakon ove pite nećete više raditi niti jednu drugu", uvjerava nas popularni gastrobloger Mile Butorac. A mi mu vjerujemo, najprije zbog toga što je sve što smo isprobali napraviti po njegovim receptima, koje objavljuje na profilu Hungry Mile stvarno odlično, a onda i već sudeći po samoj fotografiji. A i recept nam se, onako odoka, jer nismo baš laici u pečenju pita, čini sasvim dobar. Zbog svega toga, a ipak najviše zbog Milinog obećanja, zamolili smo ga za dozvolu da njegov recept za gibanicu podijelimo s vama. Pa evo vam ga, isprobajte ga, sigurni smo da nećete zažaliti (osim ako ste na dijeti, ali to je već sasvim druga priča...)
Gibanica - gužvara
Sastojci:
1 pakiranje kupovnih kora (500g)
500 g svježeg sira
3 jaja
400 ml tekućeg jogurta
200 ml mineralne vode
žličica soli
ulje
Priprema:
U dubljoj zdjeli vilicom zgnječite sir, dodajte jaja, pa sve ostale sastojke i dobro izmješajte. Ako vam se čini pregusto možete doliti još malo mineralne vode.
Iz pakiranja s korama odmah odvojite dvije kore, jedna vam treba za dno pleha, a druga kasnije kao vrh. Dno pleha malo poulijte i stavite koru kao podlogu.
Slaganje gibanice ide ovako: uzimate po 1 koru iz pakiranja i prepolovite ju rukama na pola. Polovicu umočite u smjesu tako da sva bude obuhvaćena filom. Potopljenu koru izvadite, malo ocijedite i krenite slagati po donjoj kori na plehu. Postupak ponovite dok ne potrošite sve kore.
Ostatak fila ravnomjerno rasporedite preko svega. Na vrh položite onu posljednju koru, premažite ju uljem, preklopite krajevima donje kore i još malo premažite, te pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Pratite Stil i na Instagramu!