Splićanka Nataša Burić izrađuje vrlo efektne ukrase od tijesta za medenjake. Zvjezdice, simpatični "gingerman" čovječuljci, borići i kućice, sve to nastaje pod Natašinim vještim rukama kao u slastičarskoj bajci božićne tematike.
Nadahnite se njezinim idejama i okušajte se u izradi slatkih dekoracija, Nataša nam je otkrila recept po kojem pravi keksiće te je spremno pozirala izrađujući najslađe ukrase.
Proučite našu fotogaleriju, a recept pročitajte u nastavku.
Gingerbread keksići
Sastojci:
145 grama maslaca
150 grama smeđeg šećera
200 grama meda
1 jaje
440 grama glatkog brašna
1 praška za pecivo
prstohvat soli
4 žličice cimeta
1 žličica klinčića
1/4 žličice kardamoma
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice đumbira
Postupak:
Pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i začine. U drugoj zdjeli mikserom miješajte maslac dok ne postane pjenast pa dodajte šećer i med te nastavite miksati.
Zatim dodajte jaje i još jednom sve izmiksajte pa sve ulijte u zdjelu sa suhim sastojcima. Rukama umijesite glatko tijesto pa ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku barem 3 sata, a najbolje preko noći.
Tijesto izvadite iz hladnjaka pola sata prije pripreme pa ga tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini i kalupom izrežite kekse. Složite ih na lim za pečenje i pecite osam minuta na 170 stupnjeva.