Overlay
sočno i hrskavo

Ovo bi mogao biti najbolji recept za sendviče: ideja je tako jednostavna da vam neće biti jasno kako je se niste sjetili, a rezultat poptuno neodoljiv

Piše Stil
21. studenog 2020. - 10:50

Znate ono kad za nešto prvi put čujete pa se lupnete po glavi: 'Ma kako to meni nije palo napamet?'. Eto tako biste mogli reagirati kad pročitate ovaj recept. Najbolji recept za sendvič, ako nas pitate. Zato što su ovakvi sendviči, koji tko zna zašto nose naziv Monte Cristo, puni otopljenog sira, sočni, hrskavi i vrući. Divota.

Mogli bismo ih opisati kao hibrid tosta sa sirom i šunkom i prženica, popularnog jela od starog kruha umočenog u smjesu jaja i mlijeka pa preprženog na malo maslaca. Odmah ćemo vas upozoriti da originalni recept uključuje posipanje šećerom u prahu i umakanje u javorov sirup ili marmeladu. Nama to baš i nije po guštu pa ćemo taj korak preskočiti, a vi radite kako vam drago.

Monte Cristo sendviči

sastojci:

8 kriški starog kruha

pola šalice mlijeka

4 žumanjka

1 žlica osmeđeg šećera

prsrohvat soli 

2 žlice maslaca

200 grama šunke

200 grama sira gruyère

priprema:

Ako kruh još nije suh, kratko ga tostirajte na najnižoj temperaturi da se osuši. Umutite mlijeko, žumanjke, smeđi šećer, žlicu otopljenog maslaca i sol pa prebacite u širu posudu. 

Složite sendviče tako što ćete na 4 kriške kruha rasporediti sir i šunku pa poklopiti s preostalim kriškama. Na tavi otopite ostatak maslaca.

Sendviče potopite u smjesu od jaja i mlijeka pa ih ispržite na tavi, po 3 do 4 minute sa svake strane dok ne porumene.

Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite s javorovim sirupom ili pekmezom od kupine.

23. studeni 2024 01:38