Ako ste u potrazi za brzinskim receptom za fini ručak od sezonskih namirnica, ne tražite dalje - pronašli smo jedan upravo takav. Proljetna pašta s potpisom gastroblogera Mile Butorca kojeg pratimo na popularnom profilu @hungry_mile, recept je koji bismo bez problema ponavljali i nekoliko dana zaredom. Uključuje šparoge, špinat i kozice, a ako želite gurmanski doživljaj popet na još višu razinu, umjesto obične tjestenine, prema Milinoj preporuci, uzmite onu s tartufima.
Proljetna pašta
Sastojci:
maslinovo ulje
vezica šparoga
pakiranje kozica
2 češnja češnjaka
svježe sjeckani peršin
150 ml bijelog vina
200 ml vrhnja
pakiranje baby špinata
pašta po izboru
komad Grana Padano sira
sol, papar
po želji: čili mrvice, limun, tartufata
Priprema:
1. Šparogama odvojite tvrdi dio, pa ih bacite kratko na zagrijano maslinovo ulje. Začinite sa soli, paprom, čili mrvicama i koricom limuna.
2. U međuvremenu u velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu, tjesteninu kuhajte po uputama na pakiranju i obavezno na kraju kuhanja odvojite lončić vode u kojoj se kuhala.
3. Šparogama dodajte kozice i tek ih kratko okrenite, dodajte češnjak i peršin i čim zamirišu podlijte bijelim vinom.
4. Kad alkohol iz vina ispari ulijte vrhnje i pustite da zakuha. Tavu povremeno protresite, a po želji dodajte žličicu - dvije tartufate.
5. Svemu dodajte baby špinat, čim povene ugasite vatru.
6. U umak dodajte kuhanu tjesteninu, a gustoću dodatno prilagodite uz dodavanje vode u kojoj se kuhala i ribani sir.
7. Promiješajte i poslužite odmah, po želji dodajte još korice limuna i polijte s maslinovim uljem.
.