Kad nastupe ljetne vrućine zadnja stvar koju želimo je dugo stajanje kraj vrućeg štednjaka. Isto tako nam pretjerano ne paše ni teška i masna hrana pa smo prisiljeni izbjegavati fast food. Što nam onda preostaje da je lagano za skuhati i lagano sjeda na želudac. U tim situacijama uvijek su dobar izbor juhe , posebno one od povrća, a mi vam danas donosimo recept za onu od graška i brokule.
Lagana juha od graška i brokule
Sastojci:
500 g mladoga graška
200 g brokule
1 žuti luk
povrtni temeljac
bučine sjemenke
kiselo vrhnje (može i vegansko)
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Nasjeckajte žuti luk pa ga prepržite dok ne postane staklast. Dodajte mu grašak i brokulu pa ih kratko okrenite na ulju dok se brokula malo ne karamelizira. Zalijte povrtnim temeljcem (u nedostatku razmutite kocku za juhu u malo tople vode) i pustite da kuha dok povrće ne omekša. Potom juhu usitnite štapnim mikserom i začinite. Prije posluživanja u svaki tanjur dodajte po žlicu vrhnja, malo maslinova ulja i tostirane bučine sjemenke.
Pratite Stil i na Instagramu!