Overlay
Brzo i fino

Recept koji vas neće ‘ubiti‘ po ljetnoj vrućini ni u pripremi ni nakon što ga pojedete: lagana juha od graška i brokule

Piše Stil
Foto Shutterstock
5. srpnja 2021. - 15:03

Kad nastupe ljetne vrućine zadnja stvar koju želimo je dugo stajanje kraj vrućeg štednjaka. Isto tako nam pretjerano ne paše ni teška i masna hrana pa smo prisiljeni izbjegavati fast food. Što nam onda preostaje da je lagano za skuhati i lagano sjeda na želudac. U tim situacijama uvijek su dobar izbor juhe , posebno one od povrća, a mi vam danas donosimo recept za onu od graška i brokule.

Lagana juha od graška i brokule

Sastojci:

500 g mladoga graška

200 g brokule

1 žuti luk

povrtni temeljac

bučine sjemenke

kiselo vrhnje (može i vegansko)

maslinovo ulje

sol, papar

Priprema: 

Nasjeckajte žuti luk pa ga prepržite dok ne postane staklast. Dodajte mu grašak i brokulu pa ih kratko okrenite na ulju dok se brokula malo ne karamelizira. Zalijte povrtnim temeljcem (u nedostatku razmutite kocku za juhu u malo tople vode) i pustite da kuha dok povrće ne omekša. Potom juhu usitnite štapnim mikserom i začinite. Prije posluživanja u svaki tanjur dodajte po žlicu vrhnja, malo maslinova ulja i tostirane bučine sjemenke.

Pratite Stil i na Instagramu!

08. studeni 2024 09:56