U potrazi za receptom za desertom koji bi nam mogao uljepšati vikend sjetili smo se recepta koji smo vam ostali "dužni". Objavili smo ga u Stilu u sklopu priče o najljepšim božićnim kolačima domaćih gastroblogera, no nikad ga nismo prenijeli u našem web izdanju. Za neke stvari ipak nikad nije kasno! Vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj recept, dobili smo ga od Katarine Paoletić (@nesto_slatko_by_katarina, upratite je odmah ako već niste!), jer sadrži lješnjake, Nutellu i bogatu kremu od vanilije i mascarponea.
Tart s lješnjacima
Tijesto:
100 g oštrog brašna
50 g šećera u prahu
50 g mljevenih lješnjaka
100 g maslaca (ledenog)
1 žutanjak
par žlica Nutelle za premazati pečenu koru
Krema od vanilije:
300 ml mlijeka
2 prašak za puding od vanilije
2 vanilin šećera
5 žlica šećera
+200 ml slatkog vrhnja
100 g mascarponea
Sve sastojke osim Nutelle stavite u zdjelu i zamijesite tijesto. Jako je važno da svi sastojci budu jako hladni. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30-ak minuta. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate tanko, pa prebacite u kalup za tart i pecite na 180 stupnjeva, 10-15 minuta.
Na pečenu koru premažite Nutellu i pustite da se kora ohladi.
Od mlijeka, šećera i praška za puding skuhajte kremu prema uputama s pakiranja. Ohlađeni puding dobro razradite mikserom, a zatim u njega umiješajte mascarpone i istučeno slatko vrhnje. Kremu nanesite na Nutellu pa tart pospremite u hladnjak na pola sata.
Pratite Stil i na Instagramu!