Malo je koja namirnica tako svestrana, ekonomična, jednostavna za pripremu i omiljena kao piletina. Kako vam ne bi dosadila, potražili smo odmak od uvijek istih jela od "kokoše" i pronašli ga. Donosimo recept za trobojnu punjenu piletinu, uključuje špinat, mozarellu i poseban dodatak za poseban ukus. Guštajte!
Trobojna punjena piletina
Sastojci:
180 grama pilećih prsa
1/2 šalice rajčica sušenih na suncu
4 kriške mozzarelle
šaka špinata
2 žličice maslinova ulja
1 žlica Dijon senfa
1 žlica octa od bijelog vina ili limunova soka
1/2 žličice šećera
2 žličice maslinova ulja
1/2 žličice talijanskog miješanog bilja
sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte posljednjih šest sastojaka s popisa u umak malo gušći od preljeva za salatu. Svaki komad prsa zarežite da dobijete džep pa meso izvana i iznutra premažite umakom.
U dobiveni džep ubacite sir, sušene rajčice i malo špinata. Zatvorite čačkalicama.
Piletinu ispržite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane po minutu pa prebacite u vruću pećnicu i pecite 15-ak minuta, odnosno dok se sir ne otopi i zapjeni, a piletina ne ispeče. Prije rezanja ostavite meso da počiva nekoliko minuta kako bi se okusi proželi. Poslužite preliveno sokom od pečenja.