Overlay
brzo i ukusno

Što je bolje od tjestenine s plodovima mora? To isto uz dodatak popularnog talijanskog umaka - isprobajte ovaj spoj, gotov je za čas, lizat ćete prste!

Piše Stil
Foto Depositphotos
5. srpnja 2022. - 12:16

Ljeti nam se još više nego inače jede "morska" spiza, a ako je pri tome lagana i brzo gotova, tim bolje! Jedan od najbržih i najukusnijih ljetnih morskih recepata svakako je tjestenina s plodovima mora, a ako je riječ o svježim kućicama ili dagnjama, tim bolje. Dok se manistra skuha, gotova je i buzara i eto spoja kojem je teško odoljeti. Ako ste ljubitelj ove kombinacije, vjerojatno mislite kako nema načina da je se učini još boljom, no predlažemo vam da joj pridružite i pesto. Dobit ćete jelo poznato pod nazivom pasta alle vongole con pesto i dobiti priliku uživati u istinskom specijalitetu. Da, taj dodatni trud se isplati. Evo vam recept pa se uvjerite!

Tjestenina s kućicama i pestom

Sastojci:

250 g špageta

300 g svježih kućica

2 žlice maslaca

čaša suhog bijelog vina 

pola vezice bosiljka

2 režnja češnjaka

175 ml maslinovog ulja

3 žlice soka od limuna

50 g parmezana

sol, papar

Priprema:

Skuhajte špagete al dente.

U međuvremenu napravite brzi pesto miješanjem bosiljka, češnjaka, maslinovog ulja, limunovog soka, parmezana, soli i papra. 

Otopite maslac. Dodajte školjke i zalijte bijelim vinom. Pokrijte poklopcem i ostavite školjke da se otvore. 

Dodajte tjesteninu u tavu, kuhajte još minutu-dvije pa prelijte pestom i promiješajte. Poslužite odmah.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

23. studeni 2024 05:30