Ljeti nam se svima na jelovniku često nađu tjestenina i patlidžani. Ne nužno skupa, ali svakako su često u opticaju. Kad ih ipak odlučite združiti u istom obroku, iskušajte recept koji nam je dala blogerica Marina Obradović, koju pratimo na blogu Priče jedne kuhače. Marininom receptu posebnu dozu zanimljivosti daje način na koji se balancane pripremaju, a uz jedan mali (hrskavi) dodatak ovo se jelo pretvara u gurmanski užitak...
Tjestenina s patlidžanima u pivu
Sastojci za 4 osobe:
1000 g patlidžana
100 g pršuta + dvije fete (za čips)
200 ml piva
150 g graška
500 g tjestenine
parmezan
svježi ružmarin
1 čajna žličica soli, malo papra
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane ogulite i narežite na kockice. Pršut narežite na kockice. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite patlidžane, dodajte sol i papar. Promiješajte i nakon 10 minuta dodajte narezani pršut. Sve zajedno zalijte pivom i dodajte ružmarin.
Kada pivo ispari na pola, a patlidžan omekša dodajte grašak, promiješajte i smanjite vatru na najmanje.
Nakon 5 minuta dodajte kuhanu tjesteninu, lagano promiješajte i ostavite poklopljeno par minuta.
Na tavi bez ulja ispecite pršut do hrskavosti. Tjesteninu ukrasite ribanim parmezanom i čipsom od pršuta.
Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!