Overlay
odličan recept

Što više s balancanama? Blogerica Marina ima super ideju, spaja ih s manistrom i utapa u - pivu! Jedan dodatak pretvara cijelu priču u pravi gurmanski užitak...

Piše Stil
Foto Depositphotos
30. kolovoza 2022. - 12:57

Ljeti nam se svima na jelovniku često nađu tjestenina i patlidžani. Ne nužno skupa, ali svakako su često u opticaju. Kad ih ipak odlučite združiti u istom obroku, iskušajte recept koji nam je dala blogerica Marina Obradović, koju pratimo na blogu Priče jedne kuhače. Marininom receptu posebnu dozu zanimljivosti daje način na koji se balancane pripremaju, a uz jedan mali (hrskavi) dodatak ovo se jelo pretvara u gurmanski užitak...

image
Priče jedne kuhače

Tjestenina s patlidžanima u pivu

Sastojci za 4 osobe:

1000 g patlidžana

100 g pršuta + dvije fete (za čips)

200 ml piva

150 g graška

500 g tjestenine

parmezan

svježi ružmarin

1 čajna žličica soli, malo papra

maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžane ogulite i narežite na kockice. Pršut narežite na kockice. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

U dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite patlidžane, dodajte sol i papar. Promiješajte i nakon 10 minuta dodajte narezani pršut. Sve zajedno zalijte pivom i dodajte ružmarin.

Kada pivo ispari na pola, a patlidžan omekša dodajte grašak, promiješajte i smanjite vatru na najmanje.

Nakon 5 minuta dodajte kuhanu tjesteninu, lagano promiješajte i ostavite poklopljeno par minuta.

Na tavi bez ulja ispecite pršut do hrskavosti. Tjesteninu ukrasite ribanim parmezanom i čipsom od pršuta.

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!

07. studeni 2024 23:49