Što biste danas mogli dobroga pojesti? Potražite li nadahnuće na Instagramu, lako biste mogli naići na ovaj recept, jer je apsolutni hit. U samo šest sati vidjelo ga je preko 32 tisuće ljudi. Riječ je o receptu za kremasti pileći curry, punom toplih začina, koji je objavljen na profilu naše omiljene kuharske stranice Halfbaked Kitchen, odakle vam ga, bez puno daljnjeg filozofiranja, prenosimo. U slast!
Kremasti curry s pilećim okruglicama
Sastojci:
1 kilogram mljevene piletine
2 zelena luka, sitno nasjeckana, plus još za posluživanje
1/4 šalice + 2 žličice sojinog umaka
crni papar
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili ulja avokada
1 šalica butternut tikve narezane na kockice ili batata
2-3 srednje srednje ljutike, tanko narezane
svježi đumbir, nariban
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1/2 šalice svježeg korijandra, nasjeckanog, plus još za posluživanje
1/4 šalice tajlandske crvene curry paste
2 konzerve punomasnog kokosovog mlijeka
2 žlice kremastog maslaca od kikirikija
1 žlica ribljeg umaka (ili sojinog umaka)
2 šalice baby špinata
rezanci od riže
šaka šipkovog zrnja za dekoraciju
Priprema:
1. U zdjelu dodajte piletinu, zeleni luk, 2 žličice sojinog umaka i prstohvat papra. Miješajte dok se ne sjedini. Premažite ruke s malo ulja pa meso valjajte u kuglice veličine žlice (dobit ćete 15-20 polpetica).
2. Zagrijte veliku posudu na srednje jakoj vatri i dodajte 2 žlice ulja. Kad se ulje zagrije, dodajte okruglice i pecite ih 4-5 minuta uz okretanje. Prebacite ih na tanjur.
3. U istu posudu dodajte 3 žlice ulja, ljutiku, đumbir i češnjak. Pržite dok ne zamiriše, oko 2 minute. Dodajte tikvu i curry pastu. Kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje. Umiješajte kokosovo mlijeko, 1/2 šalice vode, 1/4 šalice sojinog umaka, ribljeg umaka i maslaca od kikirikija. Vratite okruglice natrag u curry. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5-8 minuta. Umiješajte špinat. Po želji razrijedite vodom ili juhom.
4. U međuvremenu skuhajte rezance prema uputama na pakiranju pa ih dodajte u curry ili ih rasporedite u tanjure i prelijte curryjem. Prije posluživanja dekorirajte korijandrom, šipkom i mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....