Pitate li se što biste danas mogli ručati, imamo vam super prijedlog. Skuhajte tjesteninu po izboru pa ju prelijte kremastim umakom koji krije ukusno i zdravo iznenađenje. Ovo vam je ujedno savršen način za upoznavanje djece s povrćem koje u pravilu ne prolazi na prvu: posluženo na ovakav način, sa svima omiljenom 'manistrom', razuvjerit će i najveće skeptike...
Kremasta tjestenina s prokulicama
Sastojci:
200 g tjestenine
100 g pancete narezane na kockice
25 g maslaca
1 ljutika
2 režnja češnjaka
400 g prokulica
50 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 limun
50 g parmezana
Kratko prokuhajte prokulice u posoljenoj vodi. Skuhajte i tjesteninu, malo vode sačuvajte. Pancetu pržite dok ne postane hrskava pa izvadite iz tave. Dodajte maslac, otopite ga pa ubacite usitnjenu ljutiku i češnjak te procijeđene prokulice. Pirjajte 6-7 minuta, dodajte bijelo vino i pustite da proključa minutu, a zatim dodajte vrhnje i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, promiješajte da postane kremasto i maknite s vatre. Dodajte limunov sok, promiješajte, provjerite okus. Ubacite prokulice i pancetu, promiješajte pa rasporedite po tjestenini. Pospite ribanim parmezanom.
Pratite Stil i na Instagramu!