U ovu smo se predivnu tortu zaljubili na prvi pogled. A kad smo pročitali recept, zaljubili smo se još jednom. Dobili smo ga od gastroblogera Mile Butorca, kojeg pratimo na profilu @hungry_mile.
Recept je jednostavn, a bogat, no sadrži pravo obilje zdravih sastojaka. Ono čega nema u obilju je šećer.
- Ova je torta prepun okusa iz više razloga. U podlozi su fini keksi s kvinojom koji su i bez glutena, mlijeka i jaja, a dodatni twist u bazi su i kuglice s datuljama, lješnjacima i kokosom. Sve bez dodatnog šećera jer je jedini šećer koji se koristi u kuglicama onaj iz voća - objasnio je Mile.
Tko bi mogao odoliti takvoj slastici?
Čoko cheesecake
Sastojci:
200 g keksa (sottolestelle bez glutena s kvinojom)
5 - 6 fitfit coconut balls kuglica
125 g otopljenog maslaca
500 g krem sira (sirnog namaza)
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu / meda (po želji više)
1 žlica vanilija ekstrakta
180 g mliječne čokolade
Priprema:
1. Kekse izmrvite, te im dodajte zdrobljene fit fit kuglice i krenite lagano utrljavati. Svemu dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte.
2. U kalup promjera 20 - 22 cm dodajte pripremljenu mješavinu i manjom čašom ravnog dna lagano utiskujte mješavinu formirajući dno i stranice.
3. U dublju zdjelu dodajte krem sir i slatko vrhnje pa ih pjenjačom dobro razradite, dodajte šećer i vaniliju, te sve dobro promiješajte.
4. U manjem lončiću razlomite čokoladu i često miješajući ju otopite na pari. Pustite da se kratko prohladi.
5. Malo više od pola kreme rasporedite u podlogu od keksi, ostatku dodajte rastopljenu čokoladu i dobro promiješajte. Po bijeloj kremi rasporedite čokoladni dio i ostavite u frižider na hlađenje barem dva sata.
Pratite Stil i na Instagramu!