Overlay
Ovo smo čekali

Dobra vijest za ljubitelje staroga Celinea: Phoebe Philo pokreće vlastiti modni brend

Piše M. M.
Foto Patrick Kovarik/AFP
12. srpnja 2021. - 19:53

Najavljeno je da će Phoebe Philo, bivša kreativna direktorica modnih kuća poput Célinea i Chloea, pokrenuti vlastiti brend. O marki se ne zna puno, osim da će je djelomično financirati LVMH, ali Philo će u potpunosti kontrolirati kreativni aspekt brenda.

Instagram profili poput Old Celine ili Celine by Phoebe Philo imaju stotie tisuća pratitelja što samo dokazuje do koje mjere je ljubiteljima mode nedostajao dizajn ove uspješne kreativke. Već četiri godine ona je izbivala sa scene na kojoj je njeno ime zahvaljujući desetogodišnjem vodstvu Celinea postalo kultno, a njene jednostavne minimalističke kreakcije postigle obožavani status.

Nakon nje, brend je 2017. preuze Hedi Slimane, a ona se dobrovoljno umirovila na neko vrijeme. To nije usporilo tračeve i zapitkivanja koji je njezin sljedeći potez. Kada je prošle godine umro Karl Lagerfeld o njoj se pričalo kao o potencijalnoj sljedećoj osobi na čelu Chanela, ali to se naposljetku nije ostvarilo.

image
Francois Guillot/AFP

Iako je modni svijet više nego spreman za njen povratak, ona će se na nemilosrdnom tržištu ipak morati natjecati s brandovima poput The Rowa, Bottega Venete, Petera Doa i Hermèsa, koje vode ili su vodili bivši članovi njezina dizajnerskog tima.

U izjavi objavljenoj za Business of Fashion, Philo je rekla da će njezin prvi autorski brend prodavati "odjeću i modne dodatke s naglaskom na vrshunskoj kvaliteti materijala i dizajna. Biti u studiju i raditi još jednom bilo je uzbudljivo i nevjerojatno ispunjavajuće", rekao je Philo iz Londona. "Veselim se ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima diljem svijeta."

Francuska luksuzna grupa LVMH preuzela je manjinski udio u njenom novom poslovnom pothvatu, što znači da bi Philo trebala imati kreativnu slobodu i sama odabirati smjer u kojem ide. "Biti neovisan, upravljati i eksperimentirati pod vlastitim uvjetima izuzetno mi je važno," nastavila je. „Dugo godina imam vrlo konstruktivan i kreativan radni odnos s LVMH-om. Dakle, prirodan je razvoj događaja da se ponovno povežemo s ovim novim projektom,” dodala je Philo.

Pratite stil i na Instagramu:

26. travanj 2024 06:53