Overlay
koji je vaš favorit?

High street parfemi: neodoljivo mirišu, a cijenom su znatno povoljniji od luksuznih! Neke su od njih kreirali vrhunski stručnjaci eskluzivnih brendova

Piše Stil
4. lipnja 2021. - 10:25

Nekoć davno nikome ne bi palo napamet namirisati se ičim što ne nosi ime nekog poznatog, luksuznog modnog brenda. Bilo je: ili Chanel/Gucci/Armani - ili dezodorans. A zatim su se pojavili "refužo" parfemi - za one koji ih se ne sjećaju to su bile (loše) kopije poznatih parfema - a potom su nas preplavili lažnjaci koje se tek uz pomoć forenzike moglo razlikovati od originala... Sad smo, čini se, u eri u kojoj sve više pažnje privlače parfemi high street brendova poput Zare, H&M-a, Pull&Beara, &Other Storiesa i Manga, a evo je i Reserved izbacio svoju mirisnu liniju. Ne znamo imate li vi već svog mirisnog favorita, no mi smo ih našli nekoliko - privukli su nas kako mirisom, tako i povoljnom cijenom. Proučite naš popis - mogli biste se začuditi kad doznate kako su neke od ovih parfema kreirala uistinu vrhunska imena olfaktorne industrije.

Jedan od takvih je H&M-ov T-Shirt za čiju je formulu zaslužan Olivier Pescheux koji je kreirao parfeme za Diptyque i Yves Saint Laurenta. Ovaj miris jue čist i jednostavan, priziva sjećanja na upravo opranu posteljinu ili osjećaj koji nas obuzme kad na golu kožu odjenemo majicu tek skinutu sa sušila.

Zarin Tuberose Noir kreirala je Jo Malone i dio je mini mirisne kolekcije. Teško je izdvovojiti koji je od njih najbolji, dvoumili smo se između ove mošusne kreacije s daškom citrusa i osvježavajućeg Amalfi Coasta u kojem su citrusne note jače, ali ovaj nam je nekako zainimljiviji. 

Poznati "nos" stoji i iza ove mini kolekcije koja je u ponudi brenda &Other Stories. Jerome Epinette, koji je pomogao stvoriti neke od najprodavanijih Byredovih mirisa (uključujući Gypsy Water), za &Other Stories je stvorio mirisni trio koji miriše na cvijeće, citruse i šumu. Postoje i u obliku praktičnih roll-onova.

Jedan od zanimljivijih i kvalitetnijih high street parfema je Grapefruit&Lotus brenda tvrtke Marks & Spencer. Objedinjuje note citrusa i smokava sa cvijećem i sandalovinom.

I za ovaj parfem zaslužna je poznata stručnjakinja - Pure White brenda Banana Republic kreirala je Patricia Choux, koja je radila na parfemima Jo Malone i Michael Korsa. Ovaj je miris senzualan, ali svjež i čist.

Ove godine Mango je lansirao svoj Dolce Far Niente, kojeg volimo zbog zanimljive kombinacije svježih i toplih tonova. Osjećaju se note kruške, peonije i vanilije.

Zanimljivu je kreaciju ponudio i Reserved. Core sadrži začinske, citrusne i vodene note - korijander, grejp, kadulju i morske alge - kojima dašak topline daje mošus.

24. travanj 2024 23:14