Overlay
zbogom, kikka

Iznenadna smrt britanske modne zvijezde u usponu: njene su glamurozne kreacije obožavale Amal Clooney, Lena Durham, Billie Eilish...

Piše Stil
Foto Niklas Halle‘n/AFP
7. studenog 2021. - 17:08

Suosnivačica londonske modne etikete 16Arlington, Federica Cavenati, umrla je u dobi od 28 godina nakon kratke i iznenadne bolesti. Vijest, koju je potvrdila njezina obitelj, je potresla brojne prijatelje i obožavatelje njenog rada, koji su putem društenih mreža objavili dirljive poruke podrške i sućuti. Jedna od njih je i Lena Durham, s kojom je Kikka, kako su je prijatelji zvali, surađivala u više navrata.

“To što studio 16Arlington više neće odzvanjati njezinim smijehom i bezgraničnim apetitom za kreativnošću, tragičan je gubitak za sve one koji su imali sreće da je poznaju. Zauvijek će nam nedostajati.” napisala je Federicina prijateljica i obožavateljica Lena Dunham za britanski Vogue.

Cavenati je rođena 1993. godine u Italiji, a tinejdžerske je godine provela u Beču gdje je studirala na Vienna International School. S osamnaest se preselila u britanski Bournemouth gdje je na Sveučilištu umjetnosti Bournemouth studirala modni dizajn. U Velikoj Britaniji bila je na glasu kao modna zvijezda u usponu sve od kad je 2017. sa svojim životnim i poslovnim partnerom Marcom Capaldom pokrenula brend 16Arlington,  a britanski Vogue svojevremeno je opisao njen uspon kao "stratosferski". 

Bila je poznata po svom suvremenom shvaćanju glamura starog svijeta i modernizaciji šljokica i perja, a njene su upečatljive kreacije rado nosile mnoge poznate žene, poput Bille Eilish, Celeste, Miley Cyrus i Amal Clooney na nedavno održanom britanskom filmskom festivalu u Londonu.

24. travanj 2024 14:23