Overlay
novi trendovi

Jedini podsjetnik na jesen koji ne mrzimo: high street brendovi predstavili su nove kolekcije, ovi su nam se komadi najviše svidjeli

Piše Stil
Foto Giphy
12. kolovoza 2020. - 17:29

Možda se nama čini kao da je tek počelo pravo ljetno vrijeme, ali veliki lanci odjeće se ne bi složili i već su počeli s izbacivanjem novih jesenskih kolekcija. Pogledali smo lookbookove nekih od najpoznatijih high street brendova i pokušali vidjeti čime su se inspirirali i koji trendovi nas očekuju na jesen.

Massimo Dutti Inditexova je stilski najodraslija sestra. U jesenskoj kolekciji dosljedni su svojoj estetici ozbiljnijih krojeva i zagasitijeg izbora boja u kombinaciji sa svim nijansama bijele. Prijedlozi u njihovom novom katalogu pokazuju kombinacije tamno plave, modre i crne ili raznih nijansi smeđe u istom look-u. 

Sedamdesete su odavno prestale biti sinonim isključivo za rockerski stil. Massimo Dutti se definitivno inspirira razdobljem, međutim onim njegovim segmentom koji je u tom vremenu proizvodio Yves Saint Laurent i drugi poznati dizajneri koji su stvarali za stariju, zreliju i u konačnici bogatiju ženu. Vidljivo je to kroz svilenkaste bluze koje se vezuju uz vrat, kožne široke čizme na visoku petu i jeans košulje sparene s jeans hlačama i sakoima na preklop. Osim takvih komada u Massimu se mogu pronaći i stroži krojevi koji podsjećaju na poslovnu ženu devedesetih, a danas se nose u svim prilikama. 

Zara je jedan od najmarljivijih high street brendova koji najčešće izbacuje nove kolekcije. Izbacili su već nekoliko komada koji aludiraju na rane sedamdesete, cvjetne haljine i košulje u kombinaciji sa širokim traperica i istaknutim krupnim remenjem. Nude i sportsku odjeću koja nije za sport koja nalikuje na Skims kolekcije, ali njihov jesenski lookbook definitivno je omage manekenskom stilu odijevanja na prijelazu stoljeća.

Od komada posebno se ističu crne cipele na nisku petu koje se vezuju oko gležnja karakteristične za taj period. Linije su ravne, a fotografije kao i odjeća obiluju ne bojama, svilene slip suknje kombiniraju s puloverom od tankog pletiva, a kao i u prošloj sezoni možete pronaći i kombinacija pletiva na pletivo, majice i kardigana.

image
Zara Zara

Mangova vizija jesenske kolekcije utjelovljuje sportsku eleganciju kakvu je voljela i princeza Dijana. Prvi je taj look popularizirao Vogue svojim editorijalom s Hailey Baldwin u kojem su rekreirali njene paparazzi fotografije. U novoj kolekciji brand sugerira kombiniranje košulja sa sportskim hlačicama ili sakoa iznad sportske majice s patentnim zatvaračem. Posebno se ističe i zamjena za klasičnu kožnu jaknu, a to je kožni sako i džemperi kakve dugo nismo vidjeli na policama high street brendova, a to su oni jarkih boja kakve su rijetkost zimi.


Mango je ipak najuspješniji kao i svake sezone u svojim modnim dodacima. Nova kolekcija ima divne mokasinke, baguette torbe koje su hit još od lani i uvijek savršen nakit na kojem bi mnogi drugi brendovi trebali poraditi i učiti od njih.

Stradivariusova nova kolekcija nije u potpunosti dosljedna ni stilski, ni u sezonskom opredjeljenju. Neki komadi čine se nosivima samo ljeti dok bismo neke prije smjestili u zimu, ali takve smetnje sigurno neće imati mlađe generacije kojima se ovaj brend i obraća. Dio kolekcije najprije možemo zamisliti na retro rokerici, a drugi na u potpunosti suvremenoj djevojci sa šiltericom i u svim nijansama svime. Pojedinačno odjeća je zanimljiva i chic stoga će sigurno svatko u ovoj kolekciji naći ponešto za sebe.



20. travanj 2024 06:26