Overlay
Nova njega

Jeftina kozmetika koju odobravaju dermatolozi: od gela za umivanje do kreme za ruke, ovi su proizvodi s razlogom svrstani u kategoriju kultnih

Piše Stil
Foto Shutterstock
26. listopada 2020. - 18:40

Iz godine u godinu piše se o kozmetici drogerijskog ranga koja za jeftiniju cijenu obavlja posao kao trostruko skuplje opcije. No budući da situacija u beauty industriji nije ni približno slična modnoj, gdje trendovi, promidžba i jasno određeni kriteriji neke komade kuju u zvijezde dok ne dosegnu status "kultnih", imamo samo jedan način za provjeriti djelotvornost proizvoda.

Isprobati ih na vlastitoj koži.

No opet, s druge strane, kad imamo potvrdu "odobrili dermatolozi", ne razbijamo previše glavu. Istina, ono što odgovara jednome tipu lica, drugome može biti preparat iz noćne more, ali ponekad je utješno makar znati da su sastojci u skladu s onim koji pripisuju stručnjaci.

Kad je u pitanju preparativna kozmetika drogerijskog ranga, ove proizvode dermatolozi preferiraju.

1. Neutrogena Hydro Boost gel za čišćenje lica

Iako su stručnjaci za njegu kože uglavnom naklonjeni Neutrogeninoj liniji Hydro Boost, ovaj proizvod nadmašio je popularnošću i kremu o kojoj su jedno vrijeme svi brujali. Gel za čišćenje lica pruža koži kompleksnu njegu - uklanja šminku i nečistoće, ali isto tako pruža koži dovoljnu količinu vlage koju "zaključava".

Sadrži hijaluronsku kiselinu i dermatološki je testiran, a vraća koži elastičnost i mekoću. Isto tako, što je u nadolazećim zimskim mjesecima izrazito važno, sprječava isušivanje kože.

Cijena: 48,00 kn

2. La Roche-Posay Toleriane Sensitive

Prebiotička hidratantna krema za smanjenje osjetljivosti kože omiljena je ne samo dermatolozima koji ju pripisuju onima koji imaju problema s crvenilom, već i korisnicima, sudeći prema uglavnom pozitivnim komentarima. 

Posebno je preporučljiva za korištenje tijekom prijelaska s ljeta u zimu kada se mnogi bore s pojačanom suhoćom. Toleriane Sensitive ne samo da hidratizira i sprječava osjećaj zatezanja, već i umiruje kožu te ju štiti od vanjskih utjecaja obnavljajući njenu barijeru.

Cijena: 117,78 kn

3. Avène Eau Thermale

Ne sumnjamo da ste nakon ljeta osjetili kako vam je lice ekstra suho, a tu je i neugodno zatezanje. Termalna voda korisna je iz nekoliko razloga - umiruje kožu i ublažava svrbež, iritacije i crvenilo nastalo vanjskim utjecajima. Može se koristiti i za ublažavanje pelenskog osipa kod dojenčadi te prevenciju iritacija nakon brijanja. 

Koži donosi osjećaj ugode, a možete je koristiti i kao korak koji prethodi nanošenju hidratantne kreme na lice. Ako ste nakon odstranjivanja make up-a osjetili da vam je koža nadražena, poprskajte je termalnom vodom. Ova od Avènea odobrena je od strane dermatologa.

Cijena: 46,05 kn

4. Eucerin Aquaphor balzam za usne

Jednom kad bure zapušu, a temperatura se s maksimalnog plusa prebaci bliže minusima, ne možemo bez kvalitetne njege za usne. Eucerinov Aquaphor već godinama drži prvo mjesto kad su u pitanju oni odobreni od strane dermatologa, a korisnici diljem svijeta potvrđuju njegov spasonosni učinak.

Nema ispucalih usana koje gusti Aquaphor ne može zagladiti. Navodno ga koriste i zvijezde poput Beyoncé, unatoč činjenici da je prilično jeftin. Dubinski hidratizira i intenzivno hrani, liječi usne, a dermatološki je testiran. 

Nimalo manje važno, tubica traje i traje...

Cijena: 61,90 kn

5. CeraVe Repairing krema za ruke

Obnavljajuća njega za ruke poznate marke CeraVe među boljima je, kažu dermatolozi. Svojim sastojcima i blagotvornim učinkom njeguje i najispucaliju kožu ruku, zanoktice i nokte. Sadrži hijaluronsku kiselinu tako da sprječava isušivanje, a pogodna je svim tipovima kože.

Cijena: 39,00 kn

19. travanj 2024 09:17