Overlay
tutorial

Kaia Gerber otkriva svoju beauty rutinu: evo kako postiže zdrav ten i prirodan izgled, neke poznate proizvode koristi na sasvim neuobičajen način!

Piše Stil
Foto Vogue/Ferrari/Profimedia
1. lipnja 2021. - 11:44

Svi sanjamo o glatko, zategnutom licu poput onog u Kaije Gerber, a taj cilj nam je sada, nadajmo se, korak bliže. Kaia je objavila video tutorial u kojem objašnjava kako njeguje lice. Pokazala je kako radi masažu lica te kako nanosi lagani make up za nježno osunčan ljetni izgled.

Prvi korak, kako je objasnila, je Youth To The People’s Superfood Antioxidant Cleanser kojim uz nježnu masažu čisti nečistoće. Koristi ga ujutro i navečer, pri čemu u večernjoj rutini prije ovog cleansera koristi balzam za skidanje make-upa.

Nakon toga slijedi toner  Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant koji joj ujedno služi kao peeling, posebno na području T-zone i mjesta na licu na kojima joj znaju izaći prištići.

- Imam stvarno osjetljivu kožu pa mi se u razdobljima kad nosim puno revija i snimanja zna dogoditi da mi izbiju prištići. Zbog toga sam usvojila rutinu njege kože na koju se mogu osloniti. Za mene je to niacinamid, to mi je jedan od najdražih sastojaka, spasio mi je kožu. Stavim samo par kapi - objasnila je Kaia koja ga koristi u 20-postotnom obliku

Zatim se posvećuje njezi kože na području oko očiju. Nanosi nekoliko kapi ulja Glycelene Eye Repair Oil i nježno ga utrljava te potom preko kože nježno prolazi gua sha kamenom. Vjeruje da joj to pomaže ukloniti znakove umora i natečenost. Zatim koristi još jedan roller, jer joj jako prija jutarnja masaža lica.

Potom slijedi hidratacija, a Kaijin omiljeni proizvod za tu namjenu jeYouth To The People’s Adaptogen Deep Moisture Cream with Ashwagandha + Reishi. Posljednji korak je krema za sunčanje s Supergoop!’s Unseen Sunscreen SPF 40 PA+++, čak i kad je vani oblačno.

- Mama me naučila da treba nanositi kremu za sunčanje čak i kad je oblačno te da njegu lica treba protegnuti i na područje dekoltea. Ona ima stvarno sjajnu kožu i super se brine o njoj, puno me naučila - rekla je Kaia o svojoj slavnoj mami Cindy Crawford.

Još jedan proizvod od kojeg se ne odvaja je maska ​​za usne Laneige Lip Sleeping Mask koju koristi cijeli dan. Prije nego nanese dekorativnu kozmetiku, Kaia cijelo lice poprska sprejem za lice Caudalie, a potom slijedi šminkanje.

Prvi korak je YSL beauty touche eclat, vrlo lagan korektor kojim ujednačuje ten.

- Volim koristiti prste umjesto kistova i beauty blendera jer zagrijavaju proizvod pa ga je lakše razmazati. Rezultat je prirodniji izgled - savjetuje Kaia te prelazi na češljanje obrva, koje trenutno nosi čupave i prirodne, a potom nanosi rumenilo - isti proizvod koji je koristila na usnama ili neki kremasti blush - na jagodice i na vrh nosa, ma koristi ga i na kapcima umjesto sjenila.

Zatim nanosi puder, malo po bradi i malo po čelu ("Vidite, izgleda kao da sam se sunčala, a nisam!").

Šminkanje dovršava nanošenjem bež sjenila s malo shimmera i uvijanjem trepavica te nanošenjem maskare i to samo pri korijenu, u vanjskim kutovima očiju. Završni touch je nanošenje male količine highlightera na vrhu nosa, Kupidovom luku i ispod obrva. Umjesto ruža na usne nanosi rumenilo jer više voli da djeluju prirodno rumeno nego našminkano, namješta frizuru i njena beauty rutina je gotova.

Video u kojem je sve objasnila možete pogledati ovdje.

19. travanj 2024 11:56