Overlay
udobno i kul

‘Moje pidžame za van obožavaju i muškarci, tata ih je prvi nosio‘: Anamarija Asanović ispričala nam je sve o hit modelu

Piše Stil
Foto Franko Kelam
16. siječnja 2023. - 15:28

Biste li za izlazak odjenuli pidžamu? Naravno, ako pratite trendove! "Pidžama za van‘‘ može biti jako kul komad, u što smo se uvjerili gledajući fotografije trendseterica, kako stranih, tako i naših. A mnoge od naših - spomenimo samo Ninu Badrić, Doris Dragović i Leonardu Lončar - nosile su pidžame za van potpisom Anamarije Asanović. Splitska dizajnerica svoj je hit model upravo predstavila i u traper varijanti, a za potrebe predstavljanja stala je i pred objektiv Franka Kelama, zajedno s bratom Antoniom.

Kako nam je otkrila, novi modeli izrađeni su od nešto tanjeg jeansa "debljine onako između rebatinki i traper košulje", a na njihovo kreiranje se odlučila jer su joj "pidžame za van" u posljednje dvije godine najprodavaniji komad. Pitamo dizajnericu kako se odlučila ponuditi nam "pidžame za van".

image
Privatni album

- Ja baš volim dvodijelne kompletiće, ali volim i da mi je udobno to što sam odjenula, kao i da ide uz cipele s visokom potpeticom. Ove pidžame zadovoljavaju sve te kriterije. Ako pogledate moj Instagram, primijetit ćete da ih baš često nosim - priznaje nam dizajnerica, a mi primjećujemo kako joj ih, čini se, rado nosi i otac Aljoša.

- On ih je prvi počeo nositi, njemu su najdraže flanelaste, a nakon njega počeli su ih nositi i drugi. Iznenadilo me kako su ih muškarci dobro prihvatili jer nisam bila baš sigurna kako će ovaj model proći kod njih. Međutim zanimanje je zaista ogromno - smije se Anamarija. 

image
Privatni album

Dizajnerica je, inače, u novu godinu zakoračila puna planova. Među njima je udruga Traversha koju je osnovala kako bi potaknula najmlađe da steknu vještine šivanja, crtanja i kuhanja. Kako priznaje, u osnovnoj je školi jako voljela predmet Domaćinstvo i jako joj je žao što ga više nema u školskom kurikulumu, stoga je na ovaj način željela potaknuti nove generacije među kojima je i njezina kćer Zorka da se zaljube u vještine koje su se u sklopu njega podučavale.

 - Otkako je krenula u prvi razred sve češće me pita da sa mnom kuha i šiva, pa mi je palo na pamet da time potaknem i nju na kreativno izražavanje. Kako često imamo radionice pred našim splitskim domom gdje Zorkine prijateljice šiju, crtaju i stvaraju nevjerojatne priče – odmah sam shvatila da nije samo Zorka željna toga! - veli dizajnerica koja, pored toga, u ovoj godini ponovno gostuje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku sa sada već tradicionalnom radionicom ‘‘Moja prva slikovnica‘‘ koju je osmislila s televizijskom reporterkom Marijom Pajić Bačić, autoricom slikovnice ‘‘Kapetan Ivo u lovu na dugu‘‘ koju je Anamarija ilustrirala.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

24. travanj 2024 20:45