Overlay
Skincare

Nove maske o kojima ne prestaju govoriti beauty eksperti: sadrže CO2 koji regenerira kožu i pojačava joj elastičnost

Piše Stil
Foto Brigitte Sporrer/afp
21. srpnja 2021. - 15:39

Skincare je posljednjih godina preuzeo primat nad šminkom. Ako prisluškujemo dvije prijateljice koje pričaju o svome licu vjerojatno neće ni spomenuti ruž, sjenilo ili nešto slično, ali ćemo zato čuti puno o serumima, kiselinama i neizostavnim maskama. 

Maske za lice esencijalni su dio beauty rutine jer njihovim jednotjednim korištenjem možemo nadoknaditi nemar ostalih dana. Umjesto da svaki dan stavljamo ulje na lice, masna hidratantna maska u nedjelju ispravit će donekle te greške.

Svako toliko beauty stručnjaci iznenade nas nekom novotarijom, a ako se ispostavi kvalitetnom, narodnom predajom se širi kao luda. U zadnje vrijeme tako na YouTube kanalima posvećenima njezi kože često vidimo nove CO2 maske.

Ugljikov dioksid novo je otkriće u ovoj industriji, a carboxy terapija se prometnula u jedan od najpopularniji tretmana za pomlađivanje kože iako njene blagodati nadilaze sprječavanje starenja i pomaže kod:

Posvjetljivanja kože - Carboxy aktivira cirkulaciju krvi kojom se izbacuju toksini i ima velik utjecaj na izbjeljivanje kože lica. Ne samo da pomaže kod hiperpigmentacije, već i ujednačava generalni ton kože.

Elastičnost - Carboxy CO2 Gel potiče aktivnu sintezu proteina i metabolizam stanica kože. Pojačava elastičnost i sprječava nastanak bora.

Borba s aknama - Učinkovito rješava probleme s aknama aktivirajući metabolizam masnih stanica i cirkulaciju krvi, uravnotežuje proizvodnju ulja, izbacuje toksine iz kože i smanjuje upale. Također može otkloniti ožiljke nastale od akni.

Hidratacija - Opskrba kože vlažnošću je presudna, a zadržavanje vlage u keratinskim slojevima kože važno je za održavanje elastičnosti.

Maska radi na sličnom principu kao carboxy terapija i reklamira se kao saveznik u borbi s aknama i borama, dakle namijenjena je svim ljudima svijeta. Hoće li to biti tako ili će je prihvatiti samo jedna od ove dvije skupine treba još vidjeti kada se pojavi na tržištu. Za sada se mogu tek naručiti online.

Proces nošenja maske nije najugodnije iskustvo sudeći prema reakcijama youtubera. Neki su rekli da ih je koža jako pekla, a neki da im je i kasnije dugo ostala crvena. Ipak, to nije ništa čudno, zapravo za očekivati je blagu neugodu i bol.

Na lice se prvo stavi jako debeli sloj gela i na njega onda papirnata maska. Kada ta maska stupi u kontakt s gelom kreće pucketanje kojim se oslobađa CO2 i počinje proces. Masku treba (iz)držati 20 minuta i onda pričekati do sutra da se vidi kakvi su rezultati jer će vam koža u početku biti crvenkasta.

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 10:31