Overlay
nježno, nježnije

Ono je maksimalni izraz damine ženstvenosti, no brinemo li se o njemu na najbolji način? Doznajte kako pravilno postupati s donjim rubljem, isplati se

Piše Stil
11. studenog 2021. - 09:13

Svima nam ponekad treba mali poticaj da se osjećamo bolje, a svaka žena zna provjerenu taktiku za obračun s lošim danom - fino donje rublje. Možda ga nitko ne vidi, no u trenutku kada ga odjenemo, kao da u nama oživi uspavana femme fatale, jednostavno se osjećamo sjajno!

Za razliku od muškaraca koji rublje smatraju nečim što se jednostavno mora nositi, ženama je ono uvijek bilo nešto više: osim potpore i zatezanja, pruža nam i samopouzdanje. Ovo je komad u koji vrijedi uložiti. Cijena može biti paprena, no isplati se svakog novčića. Dobar komad donjeg rublja najbolji je prijatelj svake žene.

Upravo zato, bitno je znati se brinuti o svome omiljenom vešu kako bi što dulje mogli uživati u njemu.

Rublje bi trebali prati ručno i redovito. Zgodan savjet je odnošenje rublja u tuš i pranje šamponom ili sapunom odmah nakon njegovog nošenja. Naime, redovito pranje grudnjaka spriječava gubitak elastičnosti kojeg uzrokuje nagrizujuća sol iz znoja.

Ako vam se ovakav način ne čini najpraktičnijim, alternativa mu može biti pranje rublja u posudi ili umivaoniku napunjenim vodom. U toplu vodu dodajte malo detrdženta i svoje rublje promiješajte u smjesi, a zatim isperite u običnoj vodi.

Nemate li vremena za ručno pranje, rublje perite na najblažim postavkama, ali u vrećicama za rublje, kako bi se izbjeglo čupkanje i oštećenje čipkastih komada.

Kod sušenja, svaki komad rublja trebao bi se poleći na meku podlogu, kako bi mu se najbolje očuvao originalni oblik. Također je preporučeno ne izlagati rublje direktno suncu.

Čuli ste izreku " Koliko para, toliko muzike"? Idealan je to opis omjera cijene i kvalitete rublja. Na njegovu dugotrajnost utječu i kroj i materijali. Na primjer, grudnjaci s nerastezljivim prednjim dijelom (onim među košaricama) osim što bolje prijanjaju, bolje su kvalitete. No, takav grudnjak nećete moći kupiti nabaviti povoljno.

Iznimno poželjna, ako zaista želite produljiti životni vijek svojim grudnjacima, je "rotacija rublja". Ni jedan grudnjak ne bi se trebao nositi nekoliko dana zaredom, a unatoč tome što sve volimo čipku i trakice, poželjno je imati i par običnih, pamučnih grudnjaka u kojima ćete se osjećati udobnije.

Upravo zato što je toliko lijepo, nježno i skupo, navika koje se trebamo riješiti je i vješanje grudnjaka po kvakama i kukicama. Grudnjak bi se nakon nošenja trebao zakopčati i poleći u meku torbu za rublje do sljedećeg nošenja. Svi ovi savjeti, iako se čine pomalo apsurdnima, neće uzrokovati drastične promjene u našim dnevnim rutinama, no dodatno će produljiti životni vijek našim omiljenim komadima rublja, a tko to ne bi želio?

Naposlijetku, prema riječima dizajnerske kuće "Dolce & Gabbane", rublje je maksimalni izraz damine ženstvenosti.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 03:09