Overlay
sve se vraća?

Povratak tankih obrva: nakon što su se u modu vratili brojni trendovi iz devedesetih, je li vrijeme za ponovno redovito čupkanje i iscrtavanje?

Piše T.S.M.
7. studenog 2021. - 14:29

Teško je uopće nabrojiti koji su se sve trendovi iz devedesetih ponovno vratili u modu. Lakše bi bilo izdvojiti one koji nisu. Još. Jedan od takvih su tanke obrve, kakve su nosile, na primjer, Gwen Stefani iz faze No Doubt, cure iz Prijatelja, Spice Girls... zapravo, i u ovom bi slučaju bilo lakše nabrojiti tko ih nije nosio.

Ako ste se zamorili gledati (i njegovati) pune, čupave, raskošne obrve, kakve su u modi posjednjih godina, možda ste se zapitali hoće li se, poput brojnih drugih, u modu vratiti trend tankih, iscrtanih obrva.

Pitate li "brow stiliste", odgovor je da čupave obrve ne idu nikamo, a što se tiče trendova u njihovom njegovanju i stiliziranju, novost je da se sve više daje prednost prirodnom izgledu.

"Naglasak je na velikim, pahuljastim obrvama bez oštrih rubova", poručuje Katrina Klein, vizažistica u The Wall Groupu, čiji klijenti, kako tvrdi, žele obrve prirodnog izgleda s punijom bazom, nejasno definiranim unutarnjim kutovima i nešto dužim završetcima nego ranije.

Jedna od trenutno najpopularnijih tehnika za stiliziranje obrva je tapiranje, poznato kao backcombing. Tehnika je to koja daje privid volumena, ali ujedno olakšava nanošenje proizvoda za oblikovanje. Izvodi se tako da se na obrve najprije nanese pomada za njegu pa se počevši od vanjskog kuta obrve češljićem gura dlačice prema gore, istovremeno drugom rukom držeći obrvu napetom. Tada se uz pomoć olovke ili gela ispune praznine.

Prilagođavaju se i sredstva za oblikovanje obrva: "u igri" nisu više samo olovka ili gel, sljedeća generacija proizvoda za obrve integrira tehnologiju za rast s proizvodima za stiliziranje. Ukratko: ne treba vam nova pinceta, nego balzam za rast obrva. Look koji su nosile gore spomenute cure (dok su još bile cure) još će neko vrijeme ostati na čekanju.

Barem ako pitate "brow stiliste". A ako vam je toliko dosadila sva ta gnjavaža s balzamima, kistovima i obrvama a la Cara Delevigne, slobodno nosite obrve na koji god način vam se sviđa i kako pristaje vašem licu. Uostalom, pravila su tu da bi se kršila, pa tako i modna.

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 07:10