Overlay
nova frizura

Razmišljate li o novoj boji kose? Ovo će biti najveći trendovi po tom pitanju u 2022. godini, neke slavne cure već su ih isprobale, usudite se i vi!

Piše Stil
Foto Image Press Agency
30. studenog 2021. - 17:42

Ništa tako dobro ne osvježi izgled od promjene frizure, a ako razmišljate o novoj boji kose, moglo bi vas zanimati što će, prema predviđanjima, biti u trendu u razdoblju koje je pred nama. Nova godina, nova frizura, zašto ne?

Zlatni karamelni naglasci poput onih kakve nose Olivia Wilde i Jennifer Aniston, mogu se napraviti na dva načina: ako je vaša prirodna boja srednje smeđa, sve što trebate učiniti su "babylights", diskretni tanki pramenovi koji kosi daju dodatnu dimenziju, a u ovom se slučaju rade u zlatnim tonovima; ako vam je kosa prirodno neke druge boje, morat ćete najprije cijelu kosu obojati u srednje smeđu, a potom napraviti zlaćane "babylightse".

Kosa boje čokoladne trešnje protkana je pramenovima u tamnocrvenoj boji i ponekim bakrenim pramenčićem na najsvjetlijem dijelu, dok je osnovna boja vrlo bogata, tamnosmeđa. Takvu frizuru već neko vrijeme nosi Zendaya. Jedan od problema vezanih uz ovu nijansu je to što je bliska crvenoj, boji zloglasnoj po tome što brzo blijedi i ispire se, osobito ako je prirodna boja svijetla i tu se postavlja pitanje posegnuti za trajnom ili polutrajnom bojom - prednosti prve su u tome što je se lakše možemo riješiti ako nam se rezultat ne svidi, no odluku bi ipak trebalo donijeti prema predvladavajućoj boji podloge: ako vam je kosa smeđa, dosta će vam biti neki lagani proizvod za nijansiranje, no ako ste već poprilično sijedi ili vam je kosa u nekoj svjetlijoj nijansi plave, trebali biste uzeti trajnu boju.

Playground highlights ili "pramenovi s dječjeg igrališta" naziv je za vrlo suptilnu igru nijansi koja djeluje kao da je rezultat igre svakodnevne igre na osunčanom igralištu. Frizura koju nosi Taylor Swift najbolji je primjer ovog vrlo nosivog trenda, koji se može ostvariti na gotovo svakoj prirodnoj boji kose, uz minimalno, ali strateški ciljano posvjetljivanje. Prednost mu je neinvazivnost, što znači očuvanje kvalitete kose. Drugi sjajan primjer je Emma Stone, koja posljednjih godina, premda je prirodna plavuša, u pravilu nosi crvenkaste nijanse. Kosu je sada osvježila upravo na ovaj način, posvijetlivši samo dio uz lice i na vrhu glave.

Pješčano plava, odnosno sandy blond, bit će još jedan od velikih trendova. Takvu boju već neko vrijeme nose sestre Olsen i Amanda Seyfried, a idealan je izbor za sve plavuše, prirodne ili umjetne, koje se nećkaju oko promjene frizure. Obojaju li kosu u tek koju nijansu tamniju pješčano plavu pa im se rezultat ne svidi pretjerano, lako će se vratiti svjetlijoj boji. Pješčano plava se nosi na cijeloj kosi za retro look ili pak kao bazna boja protkana svjetlijim pramenovima za prirodniji, zaigraniji dojam s više dimenzije i dubine.

Popularna će biti i bogata smeđa boja, koja je u trendu već nekoliko sezona, a ako se znalački nanese, može izgledati uistinu jako dobro. Toliko dobro da će uvjeriti i prirodne plavuše, poput Hailey Bieber, da je isprobaju barem na neko vrijeme. Čini se da se Hailey svidjelo kako joj stoji, jer joj je već poprilično dugo vjerna, a nosi je i Jessica Alba.

Za koji god od ovih trendova se odlučite, nemojte zanemariti zdravlje kose: bojana kosa treba pojačanu njegu i kvalitetne proizvode za njegu i stiliziranje, jer joj je procesom bojanja oštećen zaštitni sloj. Priuštite joj stoga puno ljubavi i pažnje, najbolje u vidu hidratizirajućih kura i maski, a pri ruci uvijek imajte i hranjivo ulje.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 07:06