Overlay
prestižna funkcija

Velika rošada na čelu talijanskog modnog diva: Bottega Veneta ima novog kreativnog direktora, slučaj podjseća na jedan kojem smo već svjedočili

Piše t.s.m.
Foto Miguel Medina/AFP
17. studenog 2021. - 16:49

Matthieu Blazy novi je kreativni direktor brenda Bottega Veneta. Imenovanje na tu prestižnu funkciju na snagu stupa odmah, nakon prošlotjednih vijesti da je engleski dizajner Daniel Lee dao otkaz. Leejev potez bio je omalo šokantan, jer je uslijedio usred iznimno uspješnog razdoblja za tu modnu marku.

Blazy je u tvrtku stigao prošle godine, nakon rada za Rafa Simonsa, Calvina Kleina i Phoebe Philo u Celineu, a u tajnosti je radio i za Maison Margiele. Njegov identitet otkrila je kritičarka Suzy Menkes izjavivši: "Takav talent ne možete držati u tajnosti".

image
Bivši kreativni direktor Daniel Lee 
Andreas Solaro/AFP

Ovakav razvoj događaja u Bottegi podsjeća na situaciju u Gucciju koji je upražnjeno mjesto kreativnog direktora također zamijenio imenom iz kuće, umjesto da dovede neko razvikano ime iz vani.

Alessandro Michele ispostavio se pravim čovjekom za Gucci, otvorivši tom modnom divu sasvim novo poslovno poglavlje i približivši ga mlađoj publici, nadajmo se da će se pokazati i da je Bottega s imenovanjem Blazyja na isti način pogodila 'u sridu'.

Pratite Stil i na Instagramu!

 

22. travanj 2024 23:20