Overlay
Uskladite sve!

Znate li koje frizure najbolje pristaju uz zaštitne maske? Imamo nekoliko ideja za što bolji ukupni dojam, isprobajte ih!

Foto Eugenio Marongiu/AFP
20. srpnja 2020. - 11:26

Došao je i taj dan, počeli smo usklađivati odjeću s maskama za lice. I više od toga, počeli smo razmišljati o tome kakav make up nositi, kakve naočale, pa i kakvu frizuru. Vjerujte, nije tema koje ćemo se jednog dana sa sjetnim osmijehom prisjećati, no njene aktualnosti radi, moramo je se barem dotaknuti.

Nosite maske? Naravno da nosite. Uostalom, nisu samo puka mjera, već jedino trenutno nam dostupno sredstvo (uz pranje ruku i prakticiranje društvene distance) u pokušajima sprječavanja širenja koronavirusa.

One troslojne koje možete naći u ljekarni zasigurno su najbolje, no već znate kako se radi o jednokratnim maskama za lice. To znači da ih nakon nošenja, pa i aktivna dva do tri sata, nakon što se maska navlaži, trebate baciti i zamijeniti.

Zato velika većina danas poseže i za platnenim, perivim maskama. Pisali smo o pitanjima koje si morate postaviti prilikom kupovine (pa i online naručivanja) ovih "maskica", a okrznut ćemo se i o ovu temu, o kojoj piše i britanski Independent.

Kombiniranje frizure s maskom

Zvuči lakše nego što to stvarno je. Zadnje što vam treba je da vam kosa zapinje o vezice koje ionako u svakom trenutku u kojemu to možete (na otvorenome, daleko od drugih ljudi) skidate do pola. Zato puštena kosa, naročito ona duža, nije uvijek pravi izbor kad je nošenje maske u pitanju. 

1. Pola dolje, pola gore

Oprali ste kosu, ali ne da vam se trpjeti čupanje elastičnih traka maske? Genijalno rješenje je gornju polovicu, onu koja bi prirodno padala negdje oko ušiju, podignuti u laganu pundžu na tjemenu, visoki rep ili pak popularne "pužiće" na vrhu glave. Djeluje razigrano i ležerno, a možete ujedno pokazati i svu raskoš svojih valova. 

2. Pixie cut

Ne savjetujemo da se zbog maske ošišate na kratko, osim ako vam se misao ionako ne mota po pameti. No spomenut ćemo samo one sretnice koje sa stiliziranjem imaju minimalno posla, izgledaju vječno šik i neopterećeno, a uz to se manje znoje ljeti i maska ih ne čupa. Pixie cut je, uz masku, idealan.

3. Niska pundža

Ionako je u trendu, ima pomalo španjolski štih, omiljeni ljetni. Strogi razdjeljak na sredini i kosa začešljana na vrhu vrata prizivaju nekako prirodno cvijet iza uha, no, nažalost, u ovom slučaju "uparujemo" je uz zaštitne maske. Ukoliko odaberete ovu frizuru barem ste sigurni da vam kosa o lastik neće zapinjati. 

4. Visoki rep 

Ako se odlučite na visoki rep, nema šanse da vam neposlušne vlasi zapinju o trakice koje podešavate. Što više, to bolje, pravilo je koje vrijedi ovdje jer će u potpunosti osloboditi područje iza ušiju. Inspirirajte se našim primjerima, a imajte na umu i da je to frizura koja nikad ne izlazi iz stila...

5. Ljetne pletenice

Pletenice, kad je u pitanju podizanje kose s lica, obavljaju idealan posao. Uz to, uvijek izgledaju efektno, a zaista nije ni važno kako ćete ih splesti, jer podjednako su šik i one popularne u dva "repa", kao i umotane oko lica. 

24. travanj 2024 06:38