21379778
svježe iz petasona

Kraljica proljetnog stola, mlada janjetina, temelj je ocjene svakog slavlja i zato je valja znati odabrati

Piše Native SD
Foto Boris Kovačev/Cropix
22. ožujka 2022. - 12:53

Iako je proljeće sinonim lagane spize pune svježine i okusa, ne smijemo stati i s konkretnim, da se tako izrazimo. Oni kojima je meso dio svakodnevne prehrane sigurno će nastaviti konzumirati ga, no vjerojatno ne u istoj količini.

Junetina, a naročito janjetina mesni su simboli godišnjeg doba u koje smo zakoračili. I rijetko koje slavlje prođe bez njih. Tako, ako ih i ne spremate kod kuće, eto ti krizme, pričesti, krštenja, pira gdje će vas na pjatu dočekati ovo meso. I najčešće se kvaliteta spomenutog slavlja ocjenjuje prema kvaliteti janjetine.

Ukusa je koliko i ljudi, i najčešće vam je najukusnije ono koje sami spremite kod kuće. I svaki temelj dobrog mesnog jela jest svježina namirnice, njena kvaliteta i provjeren izvor.

U Tommyja nude samo najbolje po tom pitanju. Svježe meso iz Petasona, Tommyjeva glavnog dobavljača mesa, stiže s provjerenih farma, a sirovine pažljivo birane kvalitete i proizvodnja kontrolirana u svim fazama procesa, osiguravaju najbolje proizvode u različitim oblicima i posebno prilagođenim pakiranjima te jamče vrhunsko gastronomsko iskustvo. Mesna industrija Petason u suvremenim pogonima, tvrde, ovisno o zahtjevima kupaca, proizvodi i obrađuje najkvalitetnije svježe meso te ga potom u kontroliranom hladnom lancu distribuira kroz samo 24 h od narudžbe.

image
Jakov Prkić/Cropix

Ono s čime se posebno ponose u Petasonu jest domaća junetina od tradicionalno uzgojenih goveda. Ovakav način uzgoja, kažu, čini goveda zdravijima, a meso je višestruko obogaćeno nutrijentima i sadrži manje zasićenih masti. Također, zahvaljujući izvrsnom mineralnom sastavu, brojne su koristi od konzumiranja junećeg mesa, kao npr. sprječavanje pojave raka debelog crijeva i oštećenja krvnih žila, a povoljan omjer omega masnih kiselina u junetini doprinosi reduciranju krvnog tlaka, te može smanjiti rizik od pojave bolesti kardiovaskularnog sustava i pomoći u održavanju zdrave funkcije mozga.

image
Jakov Prkić/Cropix

Zbog toga Petason nudi najcjenjenije pasmine junećeg mesa koje, prema željama i potrebama kupaca rasijecaju i obrađuju te dostavljaju svježe u rinfuzi ili pakirano u kontroliranoj atmosferi.

No, kraljica proljetnog stola ipak je – janjetina koja je izuzetno dobar izvor visokokvalitetnih proteina koji sadrže sve esencijalne aminokiseline, te željeza, cinka, vitamina B12 i B2.

Petason u ponudi svakodnevno ima janjetinu hrvatskog podrijetla, koja se hrani na dalmatinskim pašnjacima samo domaćom i prirodnom hranom. Uz to, nadaleko poznata paška janjetina, koja je i prema rješenju Ministarstva poljoprivrede dobila zaštićenu oznaku izvornosti, jedan je od vrhunskih proizvoda u našem ukupnom asortimanu, kažu u Petasonu.

Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 12:24