<p>pavlova cake with strawberry</p>

Kremasta Pavlova s jagodama

Piše Vlado Ozretić
Foto Shutterstock
25. ožujka 2022. - 10:34

SASTOJCI:

Za beze kore:

• 6 bjelanjaka

• 200 g šećera

• 1 jušna žlica

jabučnog octa

Za kremu:

• 300 ml vrhnja za šlag

• 150 g mascarpone sira

• 100 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

• 200 g jagoda

 

PRIPREMA (4 osobe 30 minuta + vrijeme hlađenja)

Za beze kore u posudu stavite bjelanjke i šećer te ih dobro izmiksajte. Pred kraj miksanja dodajte ocat i miksajte još 2 minute. Smjesu prebacite u dresir vrećicu. Kalupiće promjera 6 cm stavite na lim za pečenje na kojem je papir za pečenje i napunite ih smjesom iz dresir vrećice tako da popunite dno i rubove, a sredina neka ostane prazna.

Pecite 25 – 30 minuta na 150 °C. Kad je beze gotov stavite ga da se ohladi. Za kremu u posudi izmiksajte vrhnje za šlag. Kad se vrhnje stisnulo, dodajte mu preostale sastojke i dobro izmiješajte pjenjačom. Kremu stavite u dresir vrećicu i njome napunite beze kore. Na vrh posložite narezane jagode koje ste prethodno oprali i poslužite.

Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 12:34