SASTOJCI:
Za beze kore:
• 6 bjelanjaka
• 200 g šećera
• 1 jušna žlica
jabučnog octa
Za kremu:
• 300 ml vrhnja za šlag
• 150 g mascarpone sira
• 100 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
• 200 g jagoda
PRIPREMA (4 osobe 30 minuta + vrijeme hlađenja)
Za beze kore u posudu stavite bjelanjke i šećer te ih dobro izmiksajte. Pred kraj miksanja dodajte ocat i miksajte još 2 minute. Smjesu prebacite u dresir vrećicu. Kalupiće promjera 6 cm stavite na lim za pečenje na kojem je papir za pečenje i napunite ih smjesom iz dresir vrećice tako da popunite dno i rubove, a sredina neka ostane prazna.
Pecite 25 – 30 minuta na 150 °C. Kad je beze gotov stavite ga da se ohladi. Za kremu u posudi izmiksajte vrhnje za šlag. Kad se vrhnje stisnulo, dodajte mu preostale sastojke i dobro izmiješajte pjenjačom. Kremu stavite u dresir vrećicu i njome napunite beze kore. Na vrh posložite narezane jagode koje ste prethodno oprali i poslužite.
Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....