SASTOJCI
400 g poriluka
500 g oguljenoga krumpira
2 cijela limuna
4 režnja češnjaka
200 ml kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
2 jaja
50 g maslaca
50 ml maslinova ulja
150 g gaude
sol, papar
PRIPREMA (za 4 osobe; vrijeme - 60 minuta)
Krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad zakipi, kuhajte ga 12 minuta i procijedite. Poriluk narežite na polumjesece, dobro ga operite i promiješate s ocijeđenim krumpirom. Posolite i popaprite po želji, dodajte maslac i maslinovo ulje te prebacite u posudu za pečenje u pećnici. Kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje i jaja dobro izmiješajte i tom smjesom zalijte krumpir i poriluk. Cijeli češnjak rasporedite u smjesu. Limun narežite na ploške i također ga rasporedite u smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 °C. Nakon 20 minuta izvadite iz pećnice i na vrh pospite naribanu gaudu i vratite natrag u pećnicu na 15 do 20 minuta, dok sir ne dobije lijepu boju. Kad servirate, izvadite kriške limuna i češnjaka sa strane.
Savjet: Ovo možete poslužiti kao samostalno jelo, a može služiti i kao prilog.
Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....