Kada znamo da je baš pravo ljeto? Jedan je od indikatora – složit će se oni koji redovito idu u spizu – i taj da su tikvice domaće i da im je cijena ispod 10 kuna. I, iskreno, osim što su zdrave, baš kao i jaja iz poznate "Nadaline", i tikvice se mogu spremiti na tisuću načina. Jedan je od njih da ih zapečete s mozzarellom, rajčicama i bosiljkom. Garantirano ćete uživati. Dobar vam tek!
Za 4 osobe; priprema 30 minuta
SASTOJCI:
- 2 velike tikvice (cca 800 g)
- 4 svježe rajčice (oko 500 g)
- 250 g buffalo mozzarelle
- 10 listića svježeg bosiljka
- 80 ml maslinova ulja
- sol, papar
PRIPREMA:
Tikvice operite i prepolovite ih po dužini. Lagano ih izdubite te složite po njima rajčice narezane na kolute. Posolite i popaprite po želji, te na vrh stavite komadiće mozzarelle.
Polijte tikvice maslinovim uljem te ih složite u lim za pečenje. Pecite na 210 °C oko 15 minuta. Kad su gotove, pospite ih svježim bosiljkom.
_______________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....